HomeEconomiaEl preu de la llum a l'Estat baixa i se situa en...

El preu de la llum a l’Estat baixa i se situa en els 249,66 euros per MWh

El preu de la llum al mercat majorista a l’Estat se situarà en els 249,66 euros per MWh de mitjana avui dimarts, un 0,8% menys que este dilluns. Així, l’import de l’electricitat torna a reduir-se després de créixer lleugerament durant dos dies consecutius i es manté lluny del rècord que es van registrar el dimarts 8 de març, quan el preu del MWh va assolir els 544,98 euros., segons les últimes dades publicades aquest dilluns per l’Operador del Mercat Ibèric d’Electricitat (OMIE).

Per altra banda, el nou preu de la bombona de butà estàndard de 12,5 quilos puja un 4,9% respecte al gener i se situa en els 18,63 euros, un nou màxim històric, segons indica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicat aquest dilluns.

En relació amb el preu de l’electricitat, la franja horària més barata ha estat de les dos a sis de la matinada, quan el preu del MWh estarà per sota els 210 euros. El preu màxim s’assolirà entre les vuit i les nou de la nit, quan la llum es pagarà a 311,71 euros per MWh.

Pel que fa al preu del butà, la bombona estàndard és un 33,5% més cara que fa un any. El nou preu entrarà en vigor a partir d’este 15 de març i tindrà una vigència de dos mesos. En el cas del butà, el seu import queda fixat pel govern espanyol i es revisa cada dos mesos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies