HomeEconomiaEl preu de la llum es manté al voltant dels 150 euros...

El preu de la llum es manté al voltant dels 150 euros per MWh de mitjana

El preu mitjà de la llum al mercat majorista a l’Estat es manté al voltant dels 150 euros per MWh de mitjana durant avui dimarts, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Electricitat (OMIE).

Concretament, puja lleugerament, fins als 152,15 euros i sumarà així cinc dies consecutius per sota els 200 euros. Tot i el descens de les darreres jornades, el preu al mercat majorista serà més de doble que els 59,85 euros que es van pagar el 4 de gener del 2021, pocs dies abans del temporal Filomena.

Este dimarts, la franja més cara se situarà entre les nou i deu del matí, amb una punta de 190 euros per MWh, mentre que el tram més barat correspon entre cinc i sis del matí i entre onze i dotze de la nit, amb 105 euros.

Durant les festes de Nadal, el preu mitjà de la llum va entrar en una espiral baixista, arribant al 27 de desembre amb el valor mínim del mes, amb 96,08 euros/MWh; però va continuar pujant a posteriori fins a arribar als 150,50 d’ahir dilluns i els 152,15 euros que es registraran avui dimarts.

L’escalada de preus de la llum s’explica per l’encariment del preu del gas i el petroli, els drets d’emissions de CO₂ i els problemes per posar en marxa el gasoducte Nord Stream 2, que han portat els valors que es paga per l’electricitat al mercat majorista a valors mai vistos. El pic més elevat registrat del preu de la llum va ser el 23 de desembre, quan va arribar als 383,67 euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies

-->