HomeEconomiaEl preu de la llum marca un nou rècord històric este dimecres...

El preu de la llum marca un nou rècord històric este dimecres i se situa en els 291,73 euros per MWh

El preu de la llum a l’Estat assolirà un nou rècord històric este dimecres, quan el preu mitjà del MWh se situarà en els 291,73 euros.
Segons les últimes dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE), en les franges horàries de més demanda l’import de l’electricitat arribarà als 320 euros per MWh, superant el pic màxim que s’havia registrat a les nou de la nit del 7 d’octubre passat, de 319,03 euros per MWh.
El nou rècord arriba en plena escalada de preus dels drets d’emissió de CO2 i després que el govern alemany descartés l’autorització del gasoducte Nord Stream 2 –que ha de transportar gas des de Rússia fins a l’Europa central- per qüestions de seguretat.
La franja horària més cara serà de vuit a nou del vespre, quan el preu de l’electricitat se situarà en els 320 euros per MWh. També destaca la franja entre les set i les vuit del vespre, on el MWh es pagarà a 319,13 euros. La més barata serà entre les quatre i les cinc de la matinada, quan el preu serà de 250 euros per MWh.

L’import d’este dimecres és un 1,4% superior al preu d’este dimarts –fins ara el segon més alt de la història- i gairebé cinc vegades més elevat respecte a principis d’any.

L’escalada de preus només afecta els consumidors acollits a la tarifa PVPC, també coneguda com a tarifa regulada, ja que els clients que tenen contractada una tarifa al mercat lliure paguen un import fix cada mes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 30

Últimes notícies