HomeMedi AmbientEl primer tram de la Via Verda del Carrilet de la Cava...

El primer tram de la Via Verda del Carrilet de la Cava deixarà de ser compartit amb vehicles

El Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava deixarà de ser compartit entre vehicles i bicicletes al primer tram, un tram de 700 metres comprès entre la  Sucrera i el Club de Rem.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha explicat a través d’un comunicat que inicialment i davant “l’estat precari” del camí municipal que va fins al Club de Rem, i “vista la inacció” de l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal va optar, de forma provisional, perquè la mobilitat entre vehicles i bicicletes fos compartida en este primer tram d’una via que té 6,9 quilòmetres i arriba fins al pont de l’autopista AP-7.

Segons el Consell les obres d’adequació de l’antic traçat del Carrilet per convertir-lo en itinerari turístic “van evidenciar” que l’Ajuntament de Tortosa feia anys que “no executava” cap  tasca de manteniment al camí de Tortosa a Amposta. El  Consell Comarcal recorda que l’Ajuntament, en cap moment va presentar “cap al·legació” al projecte d’habilitació de la Via Verda sobre els terrenys cedits per  ADIF i que va donar la llicència al Consell Comarcal per fer les obres.

El tram compartit deixava als usuaris de la via verda en situació de vulnerabilitat  pel volum de trànsit que hi discorre, per la qual cosa van negociar amb Caminos Naturales (que depèn del Ministeri d’Agricultura,  Pesca i Alimentació) una actuació de millora a la Via Verda del Carrilet que ha  permès traslladar la via cicloturística, de 3 metres d’amplada, a la vora del canal  (deixant 5 metres de distància) i l’asfaltat de la resta del camí.

Concretament, Caminos Naturales ha realitzat les obres de cobriment de tres sifons  que suposaven un perill per tots els usuaris que circulaven per este camí i ha fet  un traçat de carril bici segregat del trànsit motoritzat. El Consell Comarcal del Baix  Ebre va comunicar esta actuació a l’Ajuntament i li va proposar que coincidint  amb esta actuació executés l’asfaltat de la part del camí per on circulen els vehicles, que és el que ha fet el consistori.

Pel que fa al pressupost d’adequació del Camí Natural Via Verda del Carrilet de la  Cava ha estat de 426.863 euros. L’obra compta amb una subvenció del 50% del  departament d’Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme; una  subvenció del fons FEDER i una altra de la Diputació de Tarragona.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 59

Últimes notícies