HomePolíticaEl PSC de l'Ebre destaca que més de 19.000 pagesos i ramaders...

El PSC de l’Ebre destaca que més de 19.000 pagesos i ramaders de les Terres de l’Ebre es beneficiaran de la nova PAC 2021-2027

TERRES DE L’EBRE // La nova PAC 2021-2027 comptarà amb uns 6.800 milions d’euros anuals que s’injectaran al sector, segons les dades del PSC, que ha concretat que a les Terres de l’Ebre suposaran més de 40 milions d’euros anuals en ajuts pel conjunt de pagesos i pageses. Més 50.000 milions d’euros per a tota Espanya, 47.500 procedents de la U.E. més els fons aportats per l’Estat Espanyol i les Comunitats Autònomes.

El govern de Pedro Sánchez ha aconseguit obtenir els mateixos recursos econòmics per a Espanya que en el període anterior, tot i que el pressupost comunitari ha baixat en el seu conjunt. “Podem dir que l’objectiu s’ha aconseguit”, ha manifestat el PSC de les Terres de l’Ebre. Els socialistes afegeixen que la PAC serà molt important per afrontar els reptes de la lluita contra el canvi climàtic o l’extensió de l’agricultura ecològica, des del punt de vista mediambiental; i important des del punt de vista social per impulsar una transformació fonamental: el relleu professional amb la incorporació de nous pagesos i pageses, en aquest cas, per acabar amb la bretxa de gènere, segons també ha apuntat Luis Planas, ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

“S’ha assolit el pressupost adient per afrontar els grans reptes que tindrà l’agricultura i la ramaderia els anys vinents, per assegurar el manteniment del sector agroalimentari, per això calia una bona negociació de la nova PAC per ajudar a la pervivència del sector agrícola i ramader. La PAC Comunitària és un instrument obligat per equilibrar la baixa rendibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes I és fonamental per la gent que vivim a les Terres de l’Ebre per evitar el despoblament que patim“, ha afirmat el senador socialista i primers secretari del PSC a l’Ebre Manel de la Vega.

El ministre Planas ha volgut puntualitzar que els ajuts de la PAC “no són subvencions sinó un suport als que fan bé la seua feina amb marges de rendibilitat inferiors als propis de la nostra economia.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies