HomePolíticaJunts per Catalunya aconsegueix incorporar un règim sancionador contra la morositat al...

Junts per Catalunya aconsegueix incorporar un règim sancionador contra la morositat al text de reconstrucció econòmica post-covid19

TERRES DE L’EBRE // El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha defensat aquest dimarts el posicionament de la formació sobre els quatre dictàmens derivats dels grups de treball per a la reconstrucció econòmica i social post-covid19. Bel ha posat en valor la incorporació d’un règim sancionador contra la morositat en el text final per a la reconstrucció econòmica, una reivindicació de Junts per Catalunya i dels 150 compareixents de la comissió. “La morositat empresarial és un element de reducció de la competitivitat de les nostres empreses; per això és fonamental la proposta i, d’aquesta manera, enviar un missatge a tots els autònoms i pimes”, ha expressat Bel. També s’han inclòs altres esmenes destacades de JxCat com ara: la preferència del Corredor del Mediterrani, la necessitat d’impulsar un Estatut de l’Artista o el reforç en el manteniment i la continuïtat de les industries culturals. 

En el capítol de les polítiques socials, Junts per Catalunya considera imprescindible que els ajuts que arribin al sistema educatiu vagin també per a les escoles concertades i no només per a les públiques: “Defensar l’escola concertada és un mur infranquejable per a nosaltres”, ha argumentat Bel, abans d’afegir que si en el text final no hi ha un tracte d’igualtat entre escola pública i privada, Junts per Catalunya no hi donarà suport. 

Pel que fa al dictamen de la UE, Junts per Catalunya hi votarà a favor en tant que moltes de les esmenes fetes estan recollides en el text final, entre les quals destaca un “pla de recuperació realista” i que “s’adapti a les prioritats apuntades per la Comissió Europea”. A més, aquest pla ha de respondre a un principi de subsidiarietat i distribució competencial. 

Finalment, sobre el text de Sanitat, Bel ha assegurat que “ens aparta un abisme” ja que les conclusions finals són “absolutament recentralitzadores” i “no s’aborda la qüestió essencial que és el finançament”. Per això, ha dit, Junts per Catalunya s’hi oposarà. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 96

Últimes notícies