HomeAgriculturaEl PSC demanarà a la Generalitat que complete la sisena fase del...

El PSC demanarà a la Generalitat que complete la sisena fase del reg a la zona oriental de la Terra Alta

El PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per a demanar a la Generalitat l’execució de la sisena fase del reg de la zona oriental de la Terra Alta (ZOTA). Esta fase preveu fer arribar l’actual sistema de regadiu a 4.000 hectàrees més de cultiu, i els socialistes demanen que puga entrar en funcionament ja durant el proper any 2023.

El diputat i alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha posat l’accent en la necessitat d’estendre el regadiu per a garantir les collites i fer front a situacions d’escassetat de pluja com l’actual. “Parlem d’una infraestructura vital i necessària per a la Terra Alta i que avui està completament aturada, sense que cap de les fases pendents estiga ni tan sols projectada ni pressupostada pel Govern de la Generalitat”, ha assegurat Paladella.

El grup parlamentari socialista ja ha presentat la proposta de resolució a la cambra, i en els propers dies es debatrà a la comissió d’Agricultura, Pesca, Ramaderia, Alimentació i Medi Rural. En esta proposta, es demana a la Generalitat que es redacte el projecte de construcció durant este any i que al 2023 se n’execute l’ampliació.

Paladella també ha recordat al Govern que té un fons especial, dotat en 50 milions d’euros, que es recapta des de fa deu anys per a donar resposta a situacions de sequera com la que es viu actualment. Per això, els socialistes també reclamaran saber quines inversions s’han finançat amb este fons i quines hi ha previstes per als propers anys.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 75

Últimes notícies