HomePolíticaEl PSC porta al Parlament la necessitat de construir un nou Hospital...

El PSC porta al Parlament la necessitat de construir un nou Hospital a l’Ebre

El PSC insta al Govern a garantir els recursos econòmics per construir de forma urgent un nou Hospital a Tortosa, com a centre de referència de Terres de l’Ebre, en un espai amb bona accessibilitat i mobilitat i que tinga garantida qualsevol necessitat de creixement futur.

Així ho ha anunciat Joaquim Paladella diputat del PSC al Parlament de Catalunya “ens vam comprometre a portar al Parlament la construcció del nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre i així ho hem fet. La construcció del nou hospital és una qüestió urgent que cal resoldre per a atendre les necessitats i exigències sanitàries de present i de futur de la població”.

Els socialistes han manifestat que “els problemes que té en l’actualitat l’Hospital Verge de la Cinta no es solucionen en una ampliació. Esta és una decisió política que solament atén a criteris d’estalvi econòmic en una instal·lació obsoleta, que és incapaç de garantir una sanitat de qualitat i que no està preparada per a adaptar-se als canvis tecnològics”.

Els socialistes han comunicat que han cercat els acords necessaris i han presentat una proposta de resolució conjunta amb la CUP i En Comú Podem per reclamar la construcció del nou Hospital, remarcant que “no volem renunciar a res que beneficie a la gent del territori, per este motiu hem de revertir aquesta decisió política que no atén a cap exigència ni criteri sanitari, de funcionalitat, ni d’optimització”.

El diputat del PSC ha insistit en el fet que “el govern rectifique perquè els interessos de la gent del territori estan per damunt dels partits. JuntsxCat té l’oportunitat de canviar la política erràtica d’ERC en este tema tan important com és la salut, i no hipotecar el futur de l’assistència sanitària amb l’ampliació de l’actual.”

Paladella ha assenyalat que els problemes de la sanitat pública a les Terres de l’Ebre continuen vius en l’atenció primària, sent la Terra Alta una de les comarques més afectades. També ha recordat que “les retallades sanitàries què es van produir al col·lectiu mèdic no s’han revertit i ara arran de la pandèmia s’ha anat agreujant limitant l’horari de consulta mèdica presencial, i no hi ha previsió ni tan sols de tornat a la situació anterior a la pandèmia”. En este sentit el grup parlamentari del PSC també han presentat una pregunta al parlament adreçada a saber, quina és la previsió del Govern per la cobertura de les places de professionals sanitaris a l’Àrea Bàsica de Salut de la terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 13

Últimes notícies