HomeSense categoriaVídeo · L'Ajuntament de la Ràpita aposta per la mobilitat sostenible amb...

Vídeo · L’Ajuntament de la Ràpita aposta per la mobilitat sostenible amb la regulació del Trabucador

MONTSIÀ // L’Ajuntament de la Ràpita, amb el suport i la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Servei del Litoral del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i de la Direcció General de Sostenibilitat de la costa i del mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, aposta per la mobilitat sostenible amb la regulació de l’accés dels vehicles al Trabucador de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Únicament es podrà aparcar des de les 6 h fins a les 23 h , resta prohibit circular i estacionar de les fora d’este horari. La regulació de l’espai natural té per objectiu garantir una adequada ordenació del trànsit i evitar aglomeracions de vehicles al Trabucador, per tal de donar resposta a la necessitat de conservar-lo i protegir-lo.

Per aparcar al Trabucador es pot reservar estacionament a través de lotrabucador.cat. Tothom que vulga reservar prèviament haurà de pagar la taxa fixada. Els vehicles sense reserva podran accedir mentre queden places lliures i efectuar el pagament a les casetes d’informació situades a l’entrada i al mirador (pagament només amb targeta, no es permet pagament amb efectiu). Les barreres d’entrada identificaran les matrícules dels vehicles i per tant, és imprescindible que la matrícula que introduïu en el moment de la reserva i el pagament coincidisca amb la matrícula del vostre vehicle, per tal que en sortir us puga identificar.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha apuntat que “es tracta d’un sistema sostenible de control d’entrada i sortida de vehicles amb energia solar i identificació de matrícules”.

L’entrada a l’espai natural a peu o en bicicleta és gratuïta, en canvi, els automòbils, autocaravanes i motocicletes estaran obligats al pagament d’un preu públic a partir dels primers 30 minuts de la seua entrada en este espai natural. El preu per a un turisme és de 5 €, per a les autocaravanes de 8 €, i per a les motocicletes i ciclomotors de 3 €. Caparrós ha explicat que “esta aportació reverteix al 100% en el Trabucador, és a dir, en els serveis que es prestaran este estiu al Trabucador com informació turística, assessorament d’agents cívics, servei de farmaciola, serveis de lavabos, augment de la neteja, entre altres”.

 

Vídeo | Andrea Capilla

 

El Director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal Esquerré, ha exposat que “posem en marxa mesures per a la regulació de l’ús a les zones on hi ha més visitants del Delta de l’Ebre, perquè volem que la gent que vinga aquí tinga la sensació que ve a un lloc especial”. Vidal ha justificat que aquesta decisió pretén “resoldre la problemàtica de la massificació de visitants en algunes èpoques que suposa un impacte en el medi natural i en l’experiència turística de les persones que busquen tranquil·litat i qualitat”.

L’aparcament es distribueix en tres zones d’estacionament: a l’entrada de la Platja del Trabucador, a la zona del Mirador i al final del camí transitable de la Platja del Trabucador. A la zona 1, s’ubiquen barreres de control d’entrada i sortida, un WC públic i una caseta amb els serveis d’informació turística, pagament de l’estacionament i primers auxilis; a la zona 2, una caseta amb els mateixos serveis, un espai per a l’estacionament d’autocaravanes, un altre per a bicicletes, diverses places per a vehicles de mobilitat reduïda, WC públics adaptats, serveis de cafeteria, una àrea de pícnic, escoles de kitesurf i un servei d’activitats nàutiques sense motor; i a la zona 3, una caseta de suport al trànsit rodat i un WC públic.

Amb la reserva, els visitants es comprometen a aparcar només a les zones habilitades, i emportar-se la brossa (es podrà recollir una bossa biodegradable gratuïta a les casetes d’informació). A més, resta prohibit acampar i pernoctar i, tenir una conducta irrespectuosa amb la flora i la fauna.

 

Vídeo | Andrea Capilla

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies