HomeSocietatEl Punt Òmnia, un servei per garantir l’accés de la ciutadania a...

El Punt Òmnia, un servei per garantir l’accés de la ciutadania a les eines digitals a Amposta

Garantir a la ciutadania l’accés a les eines digitals i reduir la bretxa digital. Aquest és un dels objectius del Punt Òmnia d’Amposta, un servei gestionat per FUSSMONT que té per objectiu acompanyar i assessorar a les persones amb pocs recursos en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). “La pandèmia ha evidenciat que encara hi ha moltes persones que no tenen accés a un dispositiu amb connexió a Internet o que no tenen els recursos per realitzar els tràmits que cada cop més es demanen per a diferents gestions“, explicava l’alcalde, Adam Tomàs, qui destacava que la bretxa digital afecta sobretot als col·lectius més vulnerables. El Punt Òmnia treballa conjuntament amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta per donar resposta a la necessitat de reduir la bretxa digital a la ciutat.

Impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Xarxa Òmnia és un programa universal, d’intervenció social i comunitària que, amb l’ús de les eines TIC, pretén millorar i afavorir, tan individualment com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

D’aquesta manera, totes aquelles persones que no disposin d’aparells electrònics o bé que no tinguin els coneixements per utilitzar-los poden dirigir-se al Punt Òmnia, on una persona els assessorarà en les gestions administratives, des de diferents tràmits municipals que s’han de fer en línia a demanar hora al metge o sol·licitar un ajut. Alhora, també s’imparteixen cursos i tallers d’iniciació TIC per a la ciutadania en general i per a entitats.

Les persones interessades a accedir al servei poden sol·licitar hora per telèfon al 97770433 o dirigir-se al mateix Punt Òmnia, de 9 a 13 hores, al carrer del Bon Succés, 6.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 38

Últimes notícies