HomeSense categoriaEl sector de la construcció, motor del creixement econòmic de les Terres...

El sector de la construcció, motor del creixement econòmic de les Terres de l’Ebre

El sector de la construcció continua sent un dels motors de creixement de les Terres de l’Ebre. Segons constata el darrer Butlletí d’Anàlisi Econòmica de la Conjuntura Local que elabora trimestralment la Universitat Rovira i Virgili, en el segon trimestre del 2019 el sector de la construcció va liderar, amb un augment de l’ocupació del 4,7%, el tímid creixement econòmic de les Terres de l’Ebre. De fet, el sector de la construcció és l’únic que continua creixent i acumula tres anys consecutius de creixement. Un símptoma, sosté el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la universitat, Juan Antonio Duro, que “l’ambient econòmic és positiu”, en la línia que “empresaris i consumidors pensen que la situació del futur serà igual o millor que ara”. 

Per municipis, l’evolució de l’ocupació del sector de la construcció és desigual i destaca sobretot el creixement que ha experimentat en municipis com Deltebre, on l’ocupació en la construcció va créixer al segon trimestre un 3,1 per cent, per a liderar el creixement del sector a les Terres de l’Ebre (2,8%). La construcció va créixer també a Ulldecona (0,9%), l’Ametlla de Mar (0,5%) o la Sénia (0,4%), fet que compensa la caiguda que ha tingut en altres municipis del territori com Roquetes (-1,3%) o l’Aldea (-1,1%).

Pel que fa a les dades de l’evolució de l’atur a les Terres de l’Ebre al segon trimestre de 2019, el nombre d’aturats es va situar en 8.678, un 6,7% menys que al segon trimestre del 2018. Una dada molt favorable per a l’economia ebrenca, ja que seguix en la trajectòria de la disminució de la sèrie per 23è semestre consecutiu. Si mirem les dades de l’atur per grans sectors de treball, la reducció més gran de l’atur s’ha produït en el sector de l’agricultura (15%), seguit de la construcció amb una caiguda del 7,8%. Al segon semestre la mitjana d’aturats del sector de la construcció era de 676, un 5% menys que ara fa un any.

El municipi del territori amb un nombre major d’afiliats  a la seguretat social en el sector de la construcció és Deltebre. En este municipi del Baix Ebre hi ha 811 persones treballant en el sector de la construcció, seguit de Tortosa (628), Amposta (558) i Ulldecona (434). Si ens fixem en dades per comarques, l’Informe d’Economia Local i Regional del 2018 aporta dades sobre la distribució de l’ocupació per sectors i comarques. Segons este informe, un 47,5% de l’ocupació de les Terres de l’Ebre es concentra a la comarca del Baix Ebre, un 36,7% ho fa al Montsià, el 9,6% a la Ribera d’Ebre i el 6,2% a la Terra Alta. L’ocupació del sector de la construcció també es concentra a la comarca del Baix Ebre, que concentra més del 50% dels treballadors del sector, seguida del Montsià, que representa prop del 30% (més informació al gràfic de l’esquerra).

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 8

Últimes notícies