HomeCulturaEl senienc Miguel Bustos apropa la il·lustració a les escoles del territori

El senienc Miguel Bustos apropa la il·lustració a les escoles del territori

Des d’ahir dimecres i fins demà divendres, prop de tres-cents alumnes de primària de centres educatius de les Terres de l’Ebre passaran per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. I és que el dissenyador gràfic i il·lustrador Miguel Bustos (La Sénia,1984) imparteix un taller d’il·lustració i estampació per a escolars, amb la voluntat d’apropar les noves generacions a l’art contemporani.

Es tracta d’un taller de retrats, fets amb diverses tècniques d’il·lustració: dibuix, collage i estampació. Proposo un joc en el qual els participants s’han de mirar en un espill i sintetitzar la seua fisonomia a través d’un conjunt de figures geomètriques que jo poso a la seua disposició“, explica Bustos. “És impressionant la creativitat dels xiquets i les xiquetes, perquè les limitacions tècniques que puguin tenir no són cap impediment per fer volar la seua imaginació. Són joves i això fa que creïn una obra sense barreres ni prejudicis adquirits“, afegeix. “Habitualment, a Lo Pati treballem la il·lustració exclusivament des de la cartelleria per a la difusió d’esdeveniments; però ens va semblar interessant d’anar més enllà i d’aprofundir en altres àmbits i oferir un taller“, comenta Aida Boix, directora de Lo Pati. A més, el taller coincideix amb la celebració de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) i “és una manera de donar a conèixer als participants les activitats i exposicions del nostre centre” segons Boix.

Miguel Bustos és professor a l’escola Eina de Barcelona, al taller de gravat i serigrafia, i autor de diversos llibres il·lustrats. Aquest projecte de tallers es va iniciar fa dos anys, en aquell cas impartit per un altre il·lustració del territori: Hernán en H.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 77

Últimes notícies