HomeTerres de l'EbreEl servei de teleictus de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ha atès...

El servei de teleictus de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha atès 20 casos durant el 2019

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre compta amb el servei de teleictus en col·laboració amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Aquest servei millora el temps de resposta i, per tant, és una millora qualitativa per als pacients de la Ribera d’Ebre i de la zona d’influència de l’hospital.

Fins a final de setembre de 2019, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha atès 20 casos activats de Codi Ictus. Aquests pacients tenien edats compreses entre 45 i 94 anys: 7 han estat dones i 13, homes.

Pel que fa a tractament, 8 han rebut tractament trombolític al propi servei d’urgències de l’Hospital Comarcal de Móra, 9 han estat traslladats a Bellvitge per realitzar neurointervencionisme, 6 han estat traslladats a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i per a 5 pacients s’ha desactivat el Codi Ictus i han quedat ingressats a l’hospital.

En aquest sentit, durant el 2018 es van atendre 28 pacients amb criteris de Codi Ictus dels quals 6 van rebre tractament farmacològic al l’Hospital de Móra i 10 van ser traslladats a Bellvitge per fer neurointervencionisme com a primera opció. La resta van ser derivats a la unitat d’Ictus del Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per ser ingressats.

La col·laboració amb els neuròlegs de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa és important sobretot pel temps de resposta amb què s’atenen els pacients. Des de l’Hospital de Móra es connecten amb l’Hospital Verge de la Cinta, on els neuròlegs poden visualitzar les imatges del TAC practicat i mitjançant una pantalla i una càmera poden veure el pacient i donar indicacions als professionals de l’Hospital de Móra, consensuant el tractament a dispensar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies