HomeMedi AmbientEl Síndic no va apreciar la falta de l’avaluació d’impacte ambiental de...

El Síndic no va apreciar la falta de l’avaluació d’impacte ambiental de la planta de compostatge de Santa Bàrbara

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha fet arribar una carta a l’associació veïnal Amevesaba i a l’Ajuntament de Santa Bàrbara després de visitar el municipi el passat mes de novembre, quan els detractors de la planta de compostatge el van convidar a visitar els terrenys on s’ha projectat, tot entregant-li la documentació recollida fins llavors.

En este, manifesta que “no aprecia cap irregularitat en la tramitació d’este expedient de llicència ambiental” de la planta de compostatge, ja que “ha seguit la tramitació regulada per la Llei 20/2009 del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats”. Així, Ribó concreta que “s’han incorporat els informes de les administracions sectorials afectades, d’acord amb el que establix la norma esmentada, i també s’ha donat resposta a les al·legacions presentades, per tant, des del punt de vista procedimental”.

Amb això, el Síndic demana a la seua carta que se l’informe de la resolució que es dicte amb motiu del recurs de reposició presentat per GEPEC-EdC i Amevesaba un cop valorades les al·legacions; i, precisament la setmana passada, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va admetre el recurs de reposició per la falta d’avaluació de la llicència d’impacte mediambiental presentat per les dos entitats contràries a la planta de compostatge. Al fet que el Síndic, originalment, no aprecie cap irregularitat, l’alcalde del municipi planer, Antonio Ollés, afirma que “la manca d’este tràmit, ha passat per alt a molts departaments o, fins i tot, el Síndic, acostumat a investigar este tipus de temes” afirmava a l’espai.

L’alcalde respon de l’emissora municipal La Plana Ràdio, i sentenciava que estes tramitacions són complexes i delicades, i que fer-ho perfecte al 100 % no és fàcil De moment, la llicència atorgada el 2 de febrer de 2021 ha quedat nul·la fins a tenir l’avaluació d’impacte ambiental, abans d’atorgar la llicència mediambiental definitiva si és favorable.

El síndic també posa de manifest al seu escrit que comprèn l’argumentari que defensa el territori, i que “això no hauria de suposar un obstacle, per a les diferents administracions que intervenen en el procés d’atorgament d’una llicència ambiental, per a tenir en consideració el cost benefici que pot suposar l’execució d’un determinat projecte per al territori i les persones que hi viuen”, com a bé comú de l’entorn, raó per la qual s’ha de protegir.

La lluita continua

Per part de les entitats contràries al projecte d’Ecompost de l’Ebre, es posen les mans al cap que a tants organismes els passés per alt que faltava l’avaluació d’impacte ambiental de la planta de compostatge. “Dixo una mica en dubte el funcionament de totes les administracions involucrades en el projecte, inclòs el Síndic” manifesta el portaveu d’Amevesaba, Lluc Roig, mentre que el portaveu de la plataforma No a la planta de compostatge, Enrique Lange, explica que estan aportant més documents a la institució, que depèn de la Generalitat, a més d’algun altre ens de l’Administració.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 40

Últimes notícies