HomeEconomiaEl tercer sector demana que l'acord per al traspàs al Govern de...

El tercer sector demana que l’acord per al traspàs al Govern de la gestió de l’ingrés mínim vital sigui “imminent”

La Taula del Tercer Sector ha reclamat aquest dissabte que l’acord entre la Generalitat i el govern espanyol per al traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital sigui “imminent“, després que els dos executius arribessin a un preacord per a aquest traspàs en la reunió de la Comissió Bilateral. En un comunicat, la taula que agrupa 3.000 entitats socials remarca que “cal millor amb urgència la implementació d’aquesta prestació a Catalunya“, ja que el grau de cobertura actualment és “molt baix“. En aquest sentit, xifren en 65.383 les persones que reben l’ingrés mínim vital a Catalunya, el 13% de les persones que viuen en pobresa severa.

El tercer sector espera que el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a Catalunya sigui una oportunitat per “millorar” la renda garantida de ciutadania. Segons la Taula, amb els recursos que aportaria el govern espanyol per l’ingrés mínim, la Generalitat podria augmentar la quantia i ampliar la cobertura de la renda garantida a col·lectius en situació d’extrema vulnerabilitat que continuen quedant-ne fora, com ara persones sense llar o persones migrades en situació irregular.

La Taula del Tercer Sector també ha demanat al Govern que convoqui “amb celeritat” la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania per analitzar quines serien les implicacions d’aquest preacord en l’encaix amb la renda garantida.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies