HomeCulturaEl tortosí Jaume Rocamora exposa quaranta-dos collages al Museu Rafael Zabaleta de...

El tortosí Jaume Rocamora exposa quaranta-dos collages al Museu Rafael Zabaleta de Quesada, a Jaén

CULTURA // El vol del rossinyol és el nom de l’última exposició de l’artista tortosí Jaume Rocamora, que es pot veure al Museu Rafael Zabaleta de Quesada (a Jaén). Es tracta d’una mostra inspirada en l’obra del pintor espanyol Rafael Zabaleta (1907-1960), que va obtenir el premi de la UNESCO de la III Biennal Hispanoamericana  d’Art el 1956. La seua obra, en què es manifestava la seua particular forma d’entendre la pintura, la llum, el color, així com es mostraven els objectes familiars i els camperols del seu poble natal -Quesada-, encara avui dia es pot trobar als museus més importants del món, com són els de Nova York, Tòquio, Buenos Aires, Alexandria, Lisboa, entre d’altres. L’estil de Zabaleta va anar des de l’expressionisme ombrívol a l’expressionisme rutilant i, fins i tot, al postcubisme -amb la influència de Picasso, a qui va conèixer a París. 

L’artista tortosí, que ha desenvolupat la seua carrera entre els marges de l’abstracció geomètrica gràcies a les seues obres en paper artesanal i a les possibilitats que permet el gofrat, va descobrir l’obra del quesadenc ara fa més de 40 anys. “Abans que jo, però, altres artistes tortosins ja coneixien la seua obra, com per exemple, Matías Ballester i Antoni Guansé”, detalla Rocamora. Ara, però, el tortosí ha presentat en esta mostra, que pot visitar-se durant tot el mes de març i fins al dia 4 d’abril, els seus últims treballs realitzats que són una sèrie de quaranta-dos collages, presentats exclusivament per al museu del poble natal de Zabaleta. 

Rocamora ha estat guardonat, entre altres institucions, per la Biennal Iberoamericana de Mèxic, el 1980, i per l’Exposició d’Art Internacional de Nova York, el 1982 i el 1984. Després d’una llarga trajectòria presentant les seues obres des de Tortosa fins a Barcelona, però també a l’estranger com Cotlliure, Nantes, Londres, Nova York o Chicago, entre d’altres; ara, als seus 74 anys afirma que la de Quesada “és una exposició que feia temps que desitjava, i que avui és una realitat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 70

Últimes notícies