HomeSalutSalut inicia la instal·lació del nou accelerador lineal a la Unitat de...

Salut inicia la instal·lació del nou accelerador lineal a la Unitat de Radioteràpia de l’Hospital de Jesús

El passat dijous van arribar a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa, el nou accelerador lineal de la Unitat de Radioteràpia de les Terres de l’Ebre del qual ja van iniciar la seua instal·lació. A partir de l’abril començarà el procés de calibratge, que té una durada aproximada de 4 mesos, i una vegada finalitzat ja es podran iniciar els tractaments, previsiblement, durant l’estiu.

L’aparell, de la firma VARIAN, és la plataforma més innovadora que hi ha actualment al mercat, anomenada Truebeam, i permet qualsevol tècnica existent en radioteràpia. Així per exemple, es podran fer tractaments de radioteràpia guiada per la imatge i arcoteràpia volumètrica modulada, que permet saber en cada moment on es troba el tumor i adaptar-ne el tractament a cada sessió, amb el benefici que comporta pel teixit sa que l’envolta, oferint una millora important en la qualitat i adequació del tractament a cada pacient i disminuint els efectes secundaris.

Amb el nou accelerador també es podran realitzar les tècniques que ja es feien a la Unitat de Radioteràpia amb l’anterior aparell, com són els tractaments amb radioteràpia d’intensitat modulada (IMRT), Gating i tècniques quadridimensionals, així com de noves com l’SBRT i d’altres que fins a l’actualitat només es podien realitzar a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que s’instal·larà els pròxims mesos un nou accelerador lineal idèntic al de l’Ebre. Això permetrà que, en cas d’avaria, es puguen derivar els pacients d’un centre a l’altre sense sotmetre’ls a cap prova complementària.

Una vegada muntat el nou aparell, la gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre Mar Lleixà, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll, el director de l’Hospital de la Santa Creu, Salvador Pallejà i el delegat de la Lliga Contra el Càncer de les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí, i Manel Artigues, director del Servei de Protecció Radiològica i Física Mèdica de l’Hospital Sant Joan de Reus han visitat les obres.

Lleixà ha destacat “l’avanç favorable en la instal·lació del nou accelerador, que avança a molt bon ritme gràcies a la gran implicació del personal de muntatge”,  alhora que ha volgut posar èmfasi en que “es treballarà a la màxima velocitat possible, sense perdre precisió ni saltar-nos cap protocol, per tal d’oferir quan abans sigui possible aquest servei als pacients de les Terres de l’Ebre que el precisin”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 25

Últimes notícies