HomeEsportsEl tortosí Joaquim Del Pino presidirà la Federació Catalana de Futbol

El tortosí Joaquim Del Pino presidirà la Federació Catalana de Futbol

L’edició en paper del Setmanari l’Ebre avança en exclusiva aquest divendres que només per un període aproximat d’un mes, però Joaquim Del Pino, es convertirà en el primer ebrenc a presidir la Federació Catalana de Futbol a partir d’aquest divendres.

El dirigent tortosí, que ja va passar per una situació similar quan formava part de la junta directiva del CD Tortosa, va accedir a la presidència durant el curt període de les últimes sis jornades de la temporada 1995/96, en substitució de Pedro Pérez. Ara ha assumit el principal càrrec de l’entitat federativa, fins a la confirmació del nou president, una vegada efectuades les eleccions previstes per al pròxim 22 de maig, que s’iniciaran a les 10 h i finalitzaran a les 19 h.

El passat dilluns es va procedir a la constitució de la Junta Electoral i l’exposició de la llista del cens electoral, amb l’inici del termini de reclamacions, que va finalitza ahir dijous. En no produir-se cap incidència, avui, divendres, ha començat el termini de la recollida d’avals, i la formació de la Junta Gestora que estarà presidida per Joaquim Del Pino, que va començar la seua activitat com a directiu a la Federació Catalana de Futbol amb la presidència de Jordi Roche (2005-2008), i a continuació, amb Ricard Campoy (2008-2009), Jordi Casals (2009-2011), i Andreu Subíes (2011-2018); i a partir del 2018 i fins ara, amb Joan Soteras, en una etapa en què ha estat el principal responsable i artífex de reestructuració efectuada en molts apartats per a resoldre els problemes econòmics que tenia la Federació. Durant esta etapa, concretament del 2011 al 2019, va ser també regidor de l’Ajuntament de Tortosa per CiU (2011-2019) al llarg de dos mandats amb Ferran Bel.

El passat més de setembre del 2021 va dixar el càrrec de delegat de les Terres de l’Ebre, i va donar pas a Miquel Piñol; i ara, després de més de 15 anys de vinculació amb la Federació Catalana de Futbol, ha anunciat que no continuarà com a directiu, i Joan Soteras ha volgut premiar el treball realitzat durant el seu mandat: “Estic molt agraït a Joan Soteras. Ja li havia comunicat que no continuaria. Són molts d’anys d’activitat i ha arribat el moment de descansar i dedicar més temps a la família, i per això em va dir que volia premiar la tasca portada a terme durant tants d’anys”. Durant este període que estarà com a màxim mandatari de la Federació no vol prendre cap decisió transcendental: “La meua intenció és prorrogar les decisions per al període en què ja se n’haja fet càrrec la junta directiva que sortirà escollida després de les eleccions”. Tindrà, però, l’ocasió de representar la Federació Catalana en importants esdeveniments. “Amb l’eliminació del Barça de l’Europe League no podré ser a la final de Sevilla, però hi ha moltes possibilitats d’estar a Torí si l’equip femení del Barça arriba a la final de la Champions League. També seré, del 29 abril a l’1 de maig, a Banyoles, amb motiu del campionat d’Espanya de seleccions sub-14 i sub-18, i a Ripoll, amb la disputa del play-off d’ascens a la Segona Divisió RFEF, i l’acte de presentació del partit entre Catalunya i Jamaica”. Reconeix que han tingut molt de desgast en els darrers anys: “Hem hagut de superar la complicada situació de la covid-19, però les mesures econòmiques adoptades ens permetran finalitzar el present exercici amb superàvit, i la pròxima temporada es podran tornar a donar les subvencions als clubs”.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies