HomeSocietatArranca la 76a edició de l’Expoebre, amb més expositors i nous espais

Arranca la 76a edició de l’Expoebre, amb més expositors i nous espais

La cita de referència en l’àmbit econòmic de Tortosa ja està aquí. Este dijous, 28 d’abril, ha arrencat la 76a edició d’Expoebre, la fira de primavera de Tortosa, que torna després de dos anys, en què la pandèmia va impedir-ne la celebració, i que s’allargarà fins a este diumenge, 1 de maig, al pavelló firal de Remolins.

La fira Expoebre, juntament amb les activitats tradicionals de Setmana Santa, va ser un dels primers actes que van haver d’anul·lar-se l’any 2020, quan va arribar el coronavirus al territori i el consegüent estat d’alarma i confinament domiciliari. Ara, dos anys després, l’Ajuntament de Tortosa ha pogut recuperar-ne la celebració, i ho fa amb la voluntat de rellançar el certamen, potenciant els sectors existents, amb un programa que inclou més de 70 activitats durant els quatre dies, i, també, incorporant noves propostes en àmbits com les noves tecnologies o la gastronomia.

En este sentit, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, apunta que “l’objectiu és que Expoebre continue sent, però encara amb més força, la fira de referència del territori”, i afegix “el que hem fet és donarli un nou impuls, amb nous espais i noves activitats per a anar més enllà del que suposa passejar i veure estands”.

Així, el consistori vol aconseguir que el públic assistent no només hi vaja per a passejar entre els estands, sinó també que hi troben una proposta per a quedar-s’hi durant hores i que els convide a tornarhi l’endemà. La fira manté els sectors comercials, industrials i de serveis ja habituals, però entre les novetats d’Expoebre 2022 hi ha la creació de l’espai tecnològic Ebretech, dedicat a les noves tecnologies, com la realitat virtual, la robòtica o la intel·ligència artificial.

En este sentit, el regidor de Fires i Promoció Econòmica de Tortosa, Sisco Pepió, indica que “serà un espai referent en l’àmbit territorial quant a l’aposta pel coneixement i a obrir una finestra d’este sector a la nostra societat, i també per als empresaris”. També s’incorpora en esta edició l’espai Taste&Fashion, una zona dedicada a la gastronomia, on hi haurà food trucks perquè els visitants puguen quedar-se a menjar i beure alguna cosa, a més d’una part de market, on els assistents podran comprar i tastar productes de km0, i també un escenari on cada dia es faran actuacions musicals d’estils ben diversos. Segons explica el regidor de Fires i Promoció Econòmica de Tortosa, la incorporació d’estos nous espais respon a les noves necessitats de la societat d’avui dia: “la societat actual no és la que teníem als anys setanta, per exemple, per la qual cosa ens hem adaptat a les noves demandes de la societat tot impulsant nous emplaçaments i sectors”.

El saló Ebreambient guanya un nou impuls amb la incorporació de les noves tecnologies especialitzades en la temàtica mediambiental iamb l’obtenció d’energies netes, com ara les plaques solars, l’hidrogen verd o els vehicles elèctrics. “Avancem cap a la Tortosa verda, un dels objectius que tenim com a Govern municipal”, diu Roigé, i afegix que “hem estat treballant molt amb empreses que treballen l’economia circular”. A més, Pepió ha afegit que “les energies renovables són el present i el futur del nostre país, per la qual cosa havien de tenir un protagonisme en esta 76a edició d’Expoebre, tant en l’àmbit energètic com en el mediambiental”.

Quant al saló Celebrem, s’ha reconfigurat l’espai per tal de comptar amb diversos proveïdors perquè els visitants hi troben tot allò que necessiten per a fer que les seues celebracions esdevinguen un dia inoblidable.

 

Més expositors i patrocinadors

Un dels reptes que tenia la 76a edició d’Expoebre era la d’incrementar el nombre d’expositors. És per això que, per tal de facilitar la seua presència, la fira oferia preus més avantatjosos en el lloguer dels estands, amb una rebaixa del preu d’un 25 % de mitjana.

En l’última edició d’Expoebre, l’any 2019, va haver-hi un total de 175 expositors, una xifra que s’ha superat enguany i que ha assolit un dels reptes que es proposava Pepió, enfilarse als 205. “Quan vam començar a preparar la fira, fa més de quatre mesos, teníem la incertesa de veure com influiria el sotrac econòmic que va provocar la pandèmia el 2020. Però al març ja teníem ple l’espai de la fira, un fet que no ens podíem imaginar que passés”, explica Roigé.

L’alcaldessa també destaca el paper de l’Idece, el Departament de Treball i Economia, així com el de les empreses privades Kronospan i Jabil, perquè “mai havíem tingut uns patrocinadors d’este nivell, que participessen activament i econòmicament amb Expoebre”.

 

Canvi d’ubicació de les atraccions

Enguany s’ha obert el camí del parc de la fira com a recinte dedicat als expositors. “Abans este espai estava dedicat a les atraccions [que ara se situen a la part del darrere del recinte firal, a la vora del Gastromarket], però des del consistori hem considerat que este entorn havia d’estar destinat als expositors dels sectors de l’agricultura, la ramaderia, el Km0, l’oci, les entitats de lleure i les entitats esportives”, determina Pepió.

En esta zona també hi haurà una carpa firal, on se celebraran diverses activitats obertes a tota la ciutadania, i una zona ramadera molt potent, amb una pista d’hípica. Així, des del consistori també volen consolidar este accés com una de les portes d’entrada a Expoebre.

 

Més de 70 activitats programades

Entre la setantena d’activitats programades durant els quatre dies de l’Expoebre 2022, hi ha tallers per als infants, tallers familiars, xarrades, taules rodones i conferències tècniques del sector agrari, alimentari, tecnològic i econòmic “per a donar cobertura a les demandes de tots els sectors presents a la fira”, també hi haurà presencialment la Universitat Rovira i Virgili per a explicar el seu projecte d’hidrogen verd, hi haurà demostracions de mobilitat elèctrica, i alguns expositors oferiran tasts de vins i degustacions de productes, entre d’altres.

Una altra de les activitats destacades serà de 19 h a 22 h amb el globus aerostàtic, que farà diversos vols captius perquè la ciutadania puga enlairarse uns quants metres i veure una panoràmica de la ciutat de Tortosa, gràcies a la implicació de Jabil, que destinarà els beneficis recaptats a Creu Roja Tortosa. Així, tot i que l’accés a Expoebre és gratuït, hi haurà algunes activitats de pagament.

El tren de la Fira

L’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania i els visitants, un servei de transport gratuït, el Tren de la Fira, que cada 30 minuts farà aturada al Temple i a Ferreries perquè la gent no accedisca a la fira amb cotxe.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies