HomeSocietatEl TSJC autoritza el passaport covid per accedir a la restauració, els...

El TSJC autoritza el passaport covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest dijous l’ús del passaport covid per accedir a l’interior de bars i restaurants, instal·lacions on els usuaris practiquen esport i residències de gent gran, així com altres locals on es puga menjar.

La fiscalia s’ha oposat a la mesura. L’ampliació de l’ús del certificat entra en vigor aquesta mitjanit i té una durada inicial de 14 dies, fins al 9 de desembre. Tots aquests establiments se sumen a l’oci nocturn i als banquets amb ball, on ja era vigent l’obligatorietat d’ensenyar el passe covid. Caldrà veure si aquesta mesura s’amplia a més establiments en els pròxims dies després que el comitè assessor del Departament de Salut el recomanés per a cinemes i teatres.

La secció tercera de la sala contenciosa-administrativa concreta que el passaport covid s’haurà de demanar també als locals de restauració integrats en centres o galeries comercials, parcs i fires d’atraccions, ludoteques, salons de joc i gimnasos; als locals culturals on es venguin begudes o menjar, com sales de concerts, cinemes i circs; als concerts i actes culturals a peu dret en llocs tancats; a les competicions esportives on es venga menjar o beguda, al Centre d’Alt Rendiment esportiu de Sant Cugat del Vallès. També es demanarà quan es facen activitats musicals en congressos, fires comercials i festes majors.

En canvi, no es demanarà el passaport covid als serveis de restauració dels centres de treball destinats als empleats, als ubicats en centres sanitaris destinats als empleats i als pacients, als menjadors escolars i universitaris i als menjadors socials per a persones vulnerables.

El decret de la Generalitat obliga els establiments a penjar cartells a l’entrada on recorden l’obligatorietat del passaport i a destinar personal per fer aquest control. Les dades dels clients no s’han de guardar.

En la seua interlocutòria de 19 pàgines, la sala contenciosa-administrativa del TSJC adverteix la Generalitat que els propers decrets han d’estar redactats de forma més clara i comprensible. De fet, diu que “la tècnica utilitzada ja és criticable” i la redacció és “pastosa i reiterativa”. A més, assegura que “l’addició accentuada i sense fre de més i més activitats està aconseguint una alçada que requerirà almenys una major motivació i justificació reforçada”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 48

Últimes notícies