HomeOpinióEditorialEleccions amb menys soroll però no menys importants

Eleccions amb menys soroll però no menys importants

El proper diumenge 9 de juny, els ciutadans tornen a estar convocats a les urnes, quan encara no han vist ni el resultat efectiu -la constitució del Parlament i la formació d’un govern- de les darreres eleccions catalanes. La desafecció política, que sembla una constant que no acaba d’esclatar però que tampoc es reduïx, i el fet que estes properes eleccions siguen per a escollir un Parlament Europeu que sovint percebem que ens queda lluny, podrien dibuixar un escenari propici per al triomf de l’abstenció.

Convertit en tòpic, no per això és menys cert que alguns dels reptes socials i econòmics que afronten els estats hauran de seguir cada cop més la pauta de base que marquen les institucions europees, amb la qual cosa la importància dels comicis europeus, que se celebren cada cinc anys, és creixent i gens menyspreable, i més en un moment actual marcat per amenaces com el canvi climàtic, al qual només se pot respondre accelerant els processos de descarbonització de l’economia, i els discursos populistes i xenòfobs, als quals només se pot reaccionar votant massivament a altres opcions. Totes són legítimes excepte les que van contra els drets humans i de les persones més vulnerables que, entre altres, fugen del seu país perquè no hi poden viure amb un mínim de dignitat.

A les mans dels futurs europarlamentaris i dels membres de la Comissió Europea hi haurà reptes ineludibles que cal abordar amb polítiques comunes. A les nostres mans està aturar la ultradreta i el neofeixisme, i això passa per les urnes del 9 de juny.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 78

Últimes notícies