HomeEducacióEleccions URV - Josep Pallarès · “Volem una universitat millor per a...

Eleccions URV – Josep Pallarès · “Volem una universitat millor per a estudiants, treballadors i encara més per a la societat del territori”

Josep Pallarès candidat a rector

Pallarès, llicenciat en Ciències Químiques, va ser vicerector de la URV, amb els rectors Francesc Xavier Grau i Josep Anton Ferré, i també ha estat director general d’Universitats amb els governs de Puigdemont i Quim Torra.

Després de 30 anys vinculat al món universitari, considerava, en declaracions a l’espai ‘L’Entrevista’ de Canal Terres de l’Ebre, que és el moment de tornar-li, a la universitat, tot el que li ha donat, quant a experiència i coneixement, durant estes tres dècades.

El projecte del seu equip té com a prioritat “fer una universitat millor, per als estudiants, per als treballadors i sobretot, per a la societat, perquè la universitat va ser creada pel Parlament per a donar un servei social a les comarques meridionals de Catalunya”. “Hi ha molts elements a canviar; si no, no em presentaria”, va afirmar.

El també catedràtic de Tecnologia Electrònica situa entre els seus trets diferencials, més enllà de les mesures concretes, “com s’han de fer les coses i com s’han de gestionar, i per això volem destacar una forma de treballar fonamentada en l’honestedat, i més si estem pensant en una universitat finançada amb fons públics.”

Pallarès fixa en el seu programa una desena d’actuacions d’urgències, algunes, amb més recorregut i altres, de més puntuals, però que “es poden començar a executar durant els cent primers dies laborables”. En destaca sobretot una: un pla de xoc per a pal·liar la disminució de personal a temps complet, tant en l’àmbit del professorat com pel que fa al personal d’administració i serveis. “Durant els darrers quatre anys s’han perdut 24 places de professorat a temps complet”, denuncia Pallarès, que creu que es pot revertir la situació d’acord amb el Govern de la Generalitat.

En relació amb el campus de les Terres de l’Ebre, el candidat a rector planteja “fer del campus ebrenc una universitat completa”, amb “estudis de màster, de doctorat i de grau en el màxim d’àmbits possible, en aquells que necessite la societat ebrenca, potenciant les seues especificitats”. Posa l’exemple de la implantació dels estudis de medicina a Vic quan ell era membre del Govern, conscient que les Terres de l’Ebre reclamen ara esta oportunitat, vinculada a la reformulació del futur de l’hospital de referència.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies