HomeEducacióEliminades les quarantenes als grups bombolla als centres, excepte als d’educació especial

Eliminades les quarantenes als grups bombolla als centres, excepte als d’educació especial

Des d’este dimecres ja no hi ha quarantenes de contactes estrets als centres educatius, excepte als d’educació especial. Així, mentre les escoles ordinàries i les famílies ja no hauran de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és a causa de la covid ni identificar els contactes estrets, els centres d’educació especial, que se senten “invisibles”, han de continuar utilitzant el protocol Traçacovid. A més, tampoc es fan tests d’antígens als professors.

Fins ara, havien de confinar-se set dies els grups en què apareixien 5 positius o es contagiaven més del 20 % dels alumnes d’una classe, excepte aquells alumnes que tenien la pauta completa o que havien passat la malaltia en els darrers tres mesos.

Des d’este dimecres, estes quarantenes ja no s’han de fer, i el Departament de Salut espera que, ben aviat, el següent pas siga la retirada progressiva de la mascareta, començant pels grups escolars més petits, i seguir de forma gradual.

El Govern de la Generalitat assenyala que estes noves directrius seguixen les recomanacions de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, segons les quals només s’identificaran els contactes estrets en àmbits en què l’exposició d’alt risc per la presència de persones amb més vulnerabilitat, com ara centres sanitaris, residències de gent gran o altres centres sociosanitaris.

El Departament de Salut i el d’Educació justifiquen esta mesura, ja que els infants i jóvens “han demostrat que no són, en termes generals, un grup de risc”.

“De moment”, però, continuaran utilitzant-se les mascaretes als interiors -tot i que això podria canviar durant les dos setmanes vinents-, els grups de convivència estable i la necessitat de ventilar les aules, així com les mesures higièniques que van més enllà de la covid.

D’altra banda, Salut Pública informa que continuarà monitorant l’efecte de la covid als centres educatius, i alerten que si en algun moment cal prendre alguna mesura es treballarà amb el centre afectat “com en qualsevol altre entorn”. Esta situació, però, dista de la que es viu als centres d’educació especial on sí que es mantenen els confinaments domiciliaris.

El representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, Dincat, lamenta, un cop més, que el Govern els haja “donat l’esquena” i haja pres decisions sense tindre en compte la realitat del col·lectiu.

És per això que l’organització reclama que s’aplique el mateix protocol a tots els centres, i acusa “d’estigmatitzar” l’alumnat amb necessitats educatives especials.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 77

Últimes notícies