HomeSense categoriaEls ajuntaments demanen "un ús mínim i responsable de l'aigua" després del...

Els ajuntaments demanen “un ús mínim i responsable de l’aigua” després del trencament de la canonada del CAT a l’Ampolla

Els ajuntaments del Baix Ebre i el Montsià afectats pel trencament de la canonada principal del Consorci d’Aigües de Tarragona, estan emetent bans i avisos a la ciutadania  per a què facen “un ús mínim i responsable de l’aigua” mentre el CAT determina l’abast de l’avaria i el temps que trigarà en reparar-la. Molts municipis s’abasteixen mentrestant de dipòsits i pous propis. A l’Ampolla, per exemple, l’alcalde ha cofirmat que el dipòsit municipal es troba al 100% de capacitat i que també tenen com a alternativa la possibilitat d’abastir-se d’un pou. Amb l’avaria el CAT ha tallat el seu subministrament als seus consorciats mentre repara a contrarellotge la canonada rebentada a l’Ampolla. Es tracta de 63 Ajuntaments i 26 indústries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

El municipi ampollero intenta este matí tornar a la normalitat després que l’avinguda d’aigua generada pel trencament de la canonada haja arrossegat vehicles i contenedors a la zona del barranc de la Borrasca. En total s’han retirat 23 vehicles i s’està netejant el fang i arreglant els desperfectes al ferm.

Un dels veïns afectats és Pedro Ginés, que este matí quan ha sortit de casa per portar la xiqueta al metge s’ha trobat que el seu cotxe no estava estacionat on l’havia deixat la nit abans: “No hem vist el cotxe i ens hem espantat. després hem mirat i ens l’hem trobat més cap a baix a sobre d’un altre cotxe”. Ginés, en declaracions a l’ACN, ha assegurat estar en xoc per la situació: “ara mateix no sé què fer. Estic en xoc. Fa només que 5 mesos que tenim el cotxe”.

Segons informa el CAT, el trencament l’ha causat el col·lapse d’un tub de formigó pretesat al costat de l’AP-7 i han activat tots els recursos, materials, tècnics i personals per fer front a “la greu situació”.

 

 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies