HomeUrbanismeEls barris del centre i de l'eixample de Tortosa estrenen 135 noves...

Els barris del centre i de l’eixample de Tortosa estrenen 135 noves lluminàries amb tecnologia LED

L’Ajuntament de Tortosa està duent a terme la recta final de la instal·lació de 135 nous projectors de llum a diversos carrers del centre de la ciutat i de la zona de l’eixample. Es tracta de la continuació dels treballs que s’han vingut fent durant els últims mesos, que permeten substituir els fanals antics per noves lluminàries de tecnologia LED. D’esta manera, s’aconsegueix una major il·luminació dels carrers amb un consum menor, fet que representa un estalvi econòmic i un increment de l’eficiència energètica.

L’actuació se centra en els carrers situats en l’àmbit que s’estén des de la plaça d’Agustí Querol fins a la ronda de Reus. Concretament, a punts com els carrers de la Sang, Pescadors, d’en Carbó, Santa Teresa, Doctor Vilà, Berenguer IV, Argentina, Teodor González, la Salle, Sant Ildefons, Màrtir de 1640, Joan d’Aldana i Despuig, a més de la mateixa ronda de Reus, entre d’altres.

Foto: Cedida

Estos treballs es van iniciar fa tres setmanes i la previsió és que la substitució estiga finalitzada durant la segona quinzena de març. Per tal de poder dur a terme els canvis de lluminàries als carrers de major afluència de trànsit del centre, com ara al carrer Berenguer IV, els treballs es duran a terme en moments de menor afectació, com ara durant els diumenges al matí.

La substitució que s’està duent a terme al centre i a l’eixample suposa la continuació dels treballs efectuats anteriorment a altres zones de la ciutat: aleshores ja s’havien canviat més de 300 lluminàries a tecnologia LED a punts del centre com el carrer Sant Blai, la rambla Felip Pedrell o la plaça del Paiolet; als barris del nucli antic, com la plaça dels Dolors o carrers de Santa Clara; al Temple, com a la rotonda situada al principi del passeig de Ribera o a la plaça del Carrilet; a Sant Llàtzer, a punts com la plaça de les Corts Catalanes; o a Ferreries, com la plaça 1 d’Octubre, la plaça Pius XII o la plaça Francesc Macià, entre d’altres actuacions fetes també a la resta de barris. A més, també s’han instal·lat lluminàries LED als aparcaments dissuasius situats arreu de la ciutat així com, també, a l’exterior d’alguns equipaments, com ara el pavelló firal de Remolins.

Els treballs continuen i tenen previst implementar lluminàries LED a altres punts de la ciutat, com la continuació de les tasques al nucli antic, la instal·lació de noves lluminàries amb plaques solars a Remolins, o la instal·lació de nous fanals a llocs com l’exterior del teatre auditori Felip Pedrell, entre altres ubicacions.

Foto: Cedida

Renovació de l’enllumenat al carrer Barcelona

En l’àmbit de la il·luminació, esta setmana ja s’han posat en marxa els nous fanals instal·lats al carrer Barcelona dins del projecte d’urbanització d’este vial. S’han ubicat 15 nous fanals amb tecnologia LED entre la rotonda d’Àngel Acosta i el carrer Puigcerdà, i en pocs dies quedaran instal·lats 8 fanals més al tram entre el carrer Puigcerdà i la plaça de la Unió. D’esta manera, també es renova la il·luminació existent i s’aconsegueix un major estalvi energètic i una major eficiència lumínica.

Foto: Cedida

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 56

Últimes notícies