HomeSense categoriaEls CAP de Terres de l'Ebre es posen al dia

Els CAP de Terres de l’Ebre es posen al dia

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya torna a demostrar que l’atenció primària és una de les grans apostes d’aquesta legislatura. I ho fa, aquesta vegada, invertint 30 milions d’euros en un programa per a posar al dia les instal·lacions i l’equipament de fins a 382 centres d’atenció primària (CAP) dels més de 400 que hi ha a Catalunya. Pel que fa a la regió sanitària de Terres de l’Ebre, aquesta inversió es concreta, en una primera fase, en 432.000 euros per a modernitzar fins a 18 edificis on s’han detectat necessitats, tenint en compte la seva data de construcció o de la darrera remodelació.

Aquesta és la finalitat del pla de millora de l’equipament als centres d’atenció primària, que des d’aquest mes de juny, i durant els propers tres anys, preveu actuacions en quatre grans àmbits: compra de nous aparells sanitaris -que augmentaran la capacitat de resolució de la primària-; reforma de manteniment i conservació dels centres per potenciar el confort dels professionals i usuaris -substituint calderes i aparells climatitzadors, pintant, instal·lant leds-; renovació d’equipament tecnològic -com centraletes o equips audiovisuals-; i reposició d’elements estructurals -com butaques d’extracció, taulells o cadires-. El pla corregeix, així, deficiències en les infraestructures d’atenció primària que impacten negativament en la feina diària que desenvolupen els professionals i en l’atenció que es presta als usuaris dels serveis.

La primera fase de les actuacions se centrarà principalment en l’adquisició de mobiliari i d’equipament sanitari i invertirà 11,3 milions d’euros per a totes les regions sanitàries de Catalunya, inclosa la de Terres de l’Ebre. Pel que fa al nou equipament sanitari, per exemple, s’estrenaran dermatoscops, tensiòmetres, electrocardiògrafs i, sobretot, ecògrafs portàtils. D’aquests, se n’adquiriran fins a 127 i alguns arribaran a centres on mai n’havia hagut i d’altres en renovaran d’obsolets. També es preveu un pla de formació d’ús d’aquests aparells per als professionals que ho necessitin. La segona i tercera fase de les actuacions se centraran més en les reformes i adequacions i el canvi d’instal·lacions d’àmbit tecnològic, i es preveu que s’acabi al juny de l’any 2022. 

Per a la consellera de Salut, Alba Vergés, amb aquest pla, en 3 anys, “posem al dia als CAP de Catalunya, amb millores que satisfaran els professionals i els usuaris”. Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, emfatitza que aquest programa potencia l’atenció primària “com a columna vertebral del sistema públic de salut de Catalunya”.

L’aposta del Departament de Salut per l’atenció primària d’orientació comunitària, a l’entorn de la qual vol estructurar el sistema públic de salut, es completa amb altres d’implementació immediata que milloren les condicions laborals dels professionals. Així, s’està potenciant la tasca de la professió infermera i del conjunt dels professionals dels equips, i s’han acordat millores salarials per als professionals de l’atenció primària concertada, d’urgències d’atenció primària i de salut sexual i reproductiva dels CAP. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 38

Últimes notícies