HomeCulturaEstada d’estudiants internacionals a la Fira del Llibre Ebrenc

Estada d’estudiants internacionals a la Fira del Llibre Ebrenc

Entre el dia 29 de maig i el dia 2 de juny estudiants de diferents universitats internacionals de la Xarxa Llull participaran en un seminari pensat per apropar-los al coneixement de la llengua i la literatura catalanes, especialment la de les Terres de l’Ebre.

El seminari tindrà lloc a la seu de l’Institut Ramon Muntaner, un dels organitzadors, i s’emmarca en la Fira del Llibre Ebrenc i en la fira d’espectacles Litterarum de Móra d’Ebre, amb la qual cosa els alumnes participaran en diverses de les activitats que es proposen en aquestes dues fires, i, a més, visitaran diferents espais de la Ribera d’Ebre i coneixeran el seu patrimoni literari. Aquesta activitat es realitza conjuntament amb l’Institut Ramon Llull i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, de l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre i de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet. També té el suport de l’Obra Social la Caixa.

Aquesta estada pretén, entre altres, que els alumnes puguin conèixer de primera mà la literatura i el patrimoni cultural ebrenc; projectes de llengua i literatura catalanes amb experts; autors i espectacles en llengua catalana; la nova convocatòria de la Beca Joan Veny i estudis de diversitat i estandardització lingüístiques. Així, el dia 29 de maig, els estudiants gaudiran d’un tast literari d’escriptors ebrencs: descobriran l’obra d’Artur Bladé i Desumvila de la mà de Xavier Vega (Llicenciat en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona), podran conversar amb els escriptors Miquel Esteve i Andreu Carranza i coneixeran l’obra col·lectiva d’autors ebrencs Assassins de l’Ebre. Dijous 30, descobriran projectes de recerca local com l’exposició Patrimoni Oblidat, memòria literària o Estiu literari al Maestrat i també participaran en una ruta històrica i literària a Miravet a càrrec dels guies especialitzats de l’empresa Terra Enllà. La proposta se centrarà en la literatura vinculada a la Batalla de l’Ebre i també posarà atenció a l’autor local Roc Llop. El divendres 31 s’endinsaran en els autors del Litterarum d’enguany, mentre que el dia 1 de juny participaran en la Jornada del Llibre Ebrenc 2019, entre moltes altres activitats.

La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Tarragona.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies