HomeSense categoriaLa URV apropa la robòtica i la ciència a més de 340...

La URV apropa la robòtica i la ciència a més de 340 alumnes de secundària de les Terres de l’Ebre

La robòtica cada vegada està més present a les aules, sobretot a les de secundària, per això des dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, s’organitza des de fa quatre anys RobotEbre, una mostra de robòtica educativa que ha tingut lloc aquest matí a Tortosa i que té per objectiu “despertar vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del territori, uns coneixements que cada vegada són més demandats en el món laboral”, explica Marisa Vidal, assessora  de l’àrea de Cultura Digital dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre.

Enguany és la primera vegada que aquesta mostra compta amb la col·laboració de la URV, que ha organitzat diversos tallers en el marc de RobotEbre per apropar a l’alumnat de secundària del territori les activitats i la recerca que a nivell universitari s’estan desenvolupant dins l’àmbit científic i tecnològic. S’han impartit tallers d’arduino, drons i també de controladors amb Makey Makey o de realitats sonores augmentades, molt relacionats amb la robòtica i la programació, però també d’altres àmbits com  l’arquitectura i les matemàtiques, com ara el taller “Cúpules de Leonardo” que consisteix en construir una cúpula amb peces de cartró que engalzen les unes amb les altres. “No és robòtica però treballem les matemàtiques, la construcció i la cooperació”, apunta Núria Serra, la responsable del taller i professora del grau d’Educació Primària al campus ebrenc.

D’altra banda, dins l’àmbit científic també s’han fet tallers sobre energia, residus o tractament d’aigües residuals. Són activitats que complementen a les que es desenvolupen als centres i al mateix temps ajuden a donar a conèixer el que es fa a la Universitat. 

Per RobotEbre han passat 344 alumnes de tercer i quart d’ESO de setze instituts de les Terres de l’Ebre. L’activitat s’ha repartit entre el campus Terres de l’Ebre de la URV, on s’han impartit els tallers, i el pavelló firal de Remolins, situat just al costat, on els centres han presentat els projectes de robòtica o aplicacions creades al llarg del curs en les assignatures de tecnologia i informàtica.

El professor de l’àrea d’Enginyeria de sistemes i automàtica de la URV, Albert Oller, ha estat l’encarregat de pronunciar la xerrada inaugural sobre les professions del futur lligades a l’evolució tecnològica. Prèviament, la directora dels serveis territorials d’Educació a l’Ebre, Montserrat Perelló; i el sotsdirector del campus ebrenc, Xavier Farré, han donat el tret de sortida a la jornada en un acte a l’Aula Magna del campus.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 16

Últimes notícies