HomeSalutEls CAP i consultoris locals de les Terres de l'Ebre retornen a...

Els CAP i consultoris locals de les Terres de l’Ebre retornen a l’activitat a partir de dilluns

Amb la posada en marxa de la Fase 2 de desconfinament a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre es va iniciar la recuperació progressiva de l’activitat presencial als CAP del territori. A les Terres de l’Ebre, l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha realitzat 135.166 visites presencials als CAP i 13.809 domicilis des dels CAP del territori. S’ha fet l’atenció i el seguiment de més del 80% dels casos sospitosos i confirmats de Covid-19 i ha realitzat l’atenció i el seguiment dels casos a les residències del territori, realitzant el cribratge amb PCR necessari per a saber l’estat dels centres i ajudar a decidir la seua sectorització i funcionament.

Ara, el paper de l’atenció primària és el de fer el seguiment dels nous casos i els seus contactes, paper que s’ha de combinar amb el seguiment dels pacients crònics, l’atenció domiciliària, l’atenció a les urgències i emergències i el suport als centres residencials. Igualment es prioritza l’atenció i seguiment dels pacients de manera proactiva des dels CAP, potenciant les fórmules d’atenció telemàtiques per mantenir una qualitat assistencial que no han deixat d’oferir.

Per això, els equips d’atenció primària estan en un procés de nova reorganització per retornar a una nova normalitat que done cabuda a tota la tasca que han de desenvolupar, buscant l’equilibri entre l’atenció telemàtica i la presencial, on la prioritat és donar resposta a les necessitats de les persones des de la proximitat i quan calga una atenció presencial garantir la seguretat de professionals i ciutadania, prenent les mesures de protecció recomanades, i mantenint circuits diferenciats davant de casos amb símptomes compatibles amb la Covid-19.

Cal que la ciutadania contacte prèviament amb el seu centre i que només vaja presencialment als CAP si és realment necessari i els ho ha indicat un professional sanitari.

En el cas dels Punts d’Atenció Continuada (PAC) han de mantenir la concentració de l’atenció en determinats punts per tal de garantir la seguretat dels ciutadans i els professionals. Per això, el PAC Ulldecona segueix centralitzant l’atenció del PAC La Sènia, el PAC Temple la del PAC Xerta, el PAC d’Amposta la del PAC Santa Bàrbara. Així mateix, el PAC Gandesa concentra la del PAC Horta de Sant Joan. Es recupera l’activitat als PAC de costa que han estat tancats durant el pla de contingència com són el PAC Ametlla de Mar i el PAC Alcanar, donada la previsió d’augment d’activitat per l’arribada de l’estiu.

Els CAP del Montsià

Els CAP del Montsià tindran tots un horari de 8 h a 20 h de dilluns a divendres, a més, l’atenció serà programada al centre, sempre amb previ contacte amb els professionals. Es realitzarà atenció presencial programada al centre com a mínim un dia a la setmana segons les necessitats detectades a la població. En el cas de les PAC l’atenció serà durant la nit i els caps de setmana.

Els CAP del Baix Ebre

Els CAP del Baix Ebre tindran majoritàriament un horari de 8 h a 20 h de dilluns a divendres, menys el CAP de Roquetes, Xerta, Camarles, l’Ampolla i el Perelló que serà de 8 h a 15 h. I Sant Jaume d’Enveja que realitzaran l’atenció de 8 h a 11 h. Fora d’este horari es realitzaran les consultes de nit i caps de setmana als PAC corresponents.

 

Els CAP de la Terra Alta

El CAP Gandesa tindrà un horari de dilluns a divendres de 8 h a 20 h. Mentre que el CAP Batea serà de dilluns i dimecres de 8 h a 15 h. A partir del 15 de juny de dilluns a divendres de 8 h a 15 h, i l’atenció pediàtrica està centralitzada al CAP de Gandesa. En el cas del CAP d’Horta de Sant Joan, només realitzaran visita dijous de 8 h a 15 h, i a partir del 15 de juny de dilluns a divendres de 8 h a 15 h, i durant el mes de juny s’incrementarà en la mesura del possible l’atenció durant la tarda.

Els CAP de la Ribera d’Ebre

Els CAP de Flix i Móra d’Ebre tindran un horari de 8 h a 20 h de dilluns a divendres, menys el CAP de Móra d’Ebre que serà de 8 h a 15 h. Fora d’este horari es realitzaran les consultes de nit i caps de setmana als PAC corresponents.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies