HomeCulturaEls concursos de pintura i fotografia ‘reparteixen’ 1.400 euros en premis a...

Els concursos de pintura i fotografia ‘reparteixen’ 1.400 euros en premis a Jesús

El passat dissabte 22 de febrer, en el marc dels actes de la XXV Fira de l’Oli de les Terres de
l’Ebre i IV Fira de la Garrofa, el poble de Jesús va lliurar, a les 19 hores i a la Sala Jordi Brull, els premis del seu 20è Concurs de Pintura i del 1r Concurs de Fotografia de l’oli, la garrofa i la pedra seca. Totes dues convocatòries, la de pintura molt consolidada després de vint anys, són de temàtica rural i fan especial incidència en el món de l’oliva i la garrofa.

Pel que fa al concurs de pintura, valorat per Cinta Cugat, Joan Panisello i Carme Sabaté, s’hi van presentar un total de vint-i-vuit obres, des de la categoria infantil fins a la categoria general. Amb una dotació econòmica global de més de 1.000 €, es van lliurar dos premis de categoria general i un premi de categoria general local. Així, la roquetera Annet Timmer es va endur els 500 € amb el quadre Mosaic de l’olivera, i el manresà Ernest Descals, habitual al concurs i guanyador d’edicions anteriors, els 150 € amb Recollida d’olives. Aquests dos premis estan patrocinats per l’EMD de Jesús.

Pel que fa als artistes locals, Ester Besolí, amb Allioli, va guanyar els 300 € patrocinats per
Materials Gisbert i Royes.

Les categories infantil i júnior compten amb el patrocini de Muniatto Xou -que lliurà el Premi Especial Fira de l’Oli a Júlia Cubells-, La Galeria, Ofi Complet, Primitivo Conesa, GIS, Gascó, Nati Dolços i Festa, FEVI, Altadill i Opticàlia Jesús.

Amb relació al concurs de fotografia, valorat per Policarpo Hernández, Pili Madorrán, Alina
Mihoc i Vicent Pellicer, se’n van rebre trenta. El primer premi, de 300 € patrocinats per Aigües de Tortosa i lot de productes de la terra, va ser per a Artur Bel Colomé, amb la fotografia Gota d’oli arbequí. El segon premi, de 150 € patrocinats per Acciona i lot de productes de la terra se’l va endur Jaume Charles Bernis, amb la fotografia Tota la vida treballant. I les Mencions d’Honor, amb una botella d’oli de la terra, van ser per a Marc Boldó Dolz, amb la fotografia Corbes Sinuoses i per a Josep Maria Carbó Sancho, amb la fotografia Arrels.

Mònica Sales, regidora de Cultura de l’EMD de Jesús, ha destacat el gran nombre d’obres
presentades tant de pintura com de fotografia i la seua qualitat i ha agraït el treball de
veredicte fet pels membres dels jurats. A més, ha fet també un reconeixement als
patrocinadors que donen impuls a la cultura any rere any i els ha donat les gràcies per la
col·laboració habitual.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies