HomeSense categoriaEls consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial...

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial conjunta per captar fons europeus Next Generation

TERRES DE L’EBRE // Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial  conjunta per tal de captar fons europeus del programa Next Generation EU. Una  proposta que es centrarà en els següents tres eixos estratègics: nova ruralitat,  turisme sostenible i transició energètica. En aquest sentit, aquest matí s’ha celebrat  una reunió del Consell d’Alcaldes del Baix Ebre per tal de recollir les propostes dels  diferents municipis i també aquesta setmana els consells comarcals de la Terra  Alta, la Ribera d’Ebre i el Montsià celebraran consell d’alcaldes. 

“La captació de fons del programa Next Generation és una oportunitat per les Terres de l’Ebre, com a territori hem de ser capaços de presentar una  proposta conjunta que ens permeti afrontar la crisi econòmica, social i  sanitària que vivim”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix  Ebre, Xavier Faura. Així, els consells comarcals plantegen als municipis que durant  els pròxims dies els comuniquen quins projectes tenen que encaixen amb els eixos  estratègics per tal d’elaborar una proposta conjunta i concórrer a la convocatòria  dels fons europeus.  

El Consell Comarcal del Baix Ebre fa mesos que treballa en la captació de fons  europeus a través del pla de reactivació socioeconòmica de la comarca i de forma  coordinada amb els altres consells comarcals ebrencs.  

Pel que fa a l’eix de nova ruralitat, l’objectiu és oferir coneixement als agents  socioeconòmics en l’àmbit del desenvolupament rural, la innovació i el repte  demogràfic. En el cas del turisme sostenible, la proposta dels consells comarcals  ebrencs consisteix a dissenyar una estratègia i executar accions claus per  desplegar l’Agenda 2030 a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre,  mitjançant l’impuls de l’economia circular, blava, l’ecoturisme o l’agricultura  ecològica.  

Finalment, els fons Next Generation representen una oportunitat per posar en  marxa operacions per a la transició energètica i explorar models alternatius de  generació elèctrica a través de la participació ciutadana mitjançant comunitats  locals d’energia, així com el foment de la demanda de biomassa, especialment  important per la gestió de l’espai forestal. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies