HomeSense categoriaEl Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre forma deu alumnes per millorar...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre forma deu alumnes per millorar la professionalització el sector agrari

RIBERA D’EBRE // El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va tornar a oferir un curs d’auxiliar d’agricultura especialitzada en poda, que enguany ha arribat a la tercera edició, ja que els empresaris agrícoles de la comarca tenen dificultat per trobar treballadors amb les competències adequades per al desenvolupament de feines del camp i el procés de transformació del producte que se’n deriva.

El curs ha format deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer, olivera) i també ha ofert instrucció per al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim ha aconsellat als alumnes que “és important que seguiu la formació per tal d’augmentar la possibilitat de trobar feina. Cada títol i cada coneixement compta”. El curs ha durat 145 h i ha estat eminentment pràctic, amb sessions de grups de cinc alumnes als camps de conreu. “Vull agrair la implicació de les empreses productores de la comarca que han cedit les seues terres per desenvolupar les pràctiques del curs i, que a la vegada, han contribuït a la professionalització del sector”, ha afegit Carim.

Els alumnes han rebut una formació integral, també sobre tècniques per a la recerca de feina i per al desenvolupament d’habilitats transversals. Els participants al curs tenien perfils diversos, des de formació universitària, a cicles formatius, passant per l’experiència en el sector agrari, però sense formació reglada. Un d’ells ha estat contractat per l’empresa on ha desenvolupat les pràctiques i altres continuaran la formació pràctica un cop acabat el curs. La formació s’ha desenvolupat durant els mesos de març i abril en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA i amb els fons del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 64

Últimes notícies