HomeSense categoriaEls empresaris de les Terres de l’Ebre creuen que la independència beneficiarà...

Els empresaris de les Terres de l’Ebre creuen que la independència beneficiarà l’economia del territori

El I Fòrum Econòmic Tortosa – Terres de l’Ebre, que s’ha celebrat aquest divendres 1 de març al Recinte Modernista Museu de Tortosa, ha realitzat un baròmetre d’opinió entre els més de 150 empresaris participants. El baròmetre s’ha realitzat per via telemàtica, a través de la qual els empresaris assistents han respost sis preguntes que giraven al voltant de la situació econòmica del país i del territori.

En aquest sentit, el 76% dels empresaris assistents al I Fòrum Econòmic Tortosa – Terres de l’Ebre creuen que l’economia ha millorat en el darrer any i, en concret, el 78% han opinat que la seva empresa creixerà o es mantindrà estable a mig termini.

Per altra banda, el 69% dels empresaris de les Terres de l’Ebre afirmen que el seu mercat principal es troba a Catalunya, i el 52% creu que la indústria agroalimentària és el sector estratègic del territori ebrenc. 

Pel que fa al context polític, el 67% dels empresaris de les Terres de l’Ebre creu que la situació política a Catalunya no té cap incidència en la seva activitat econòmica i, el 59% opina que una Catalunya independent beneficiarà a l’economia del territori.

Sota el lema “Economia amb denominació d’origen”, el I Fòrum Econòmic Tortosa – Terres de l’Ebre ha celebrat una jornada d’èxit que ha complet l’aforament del Recinte Modernista Museu de Tortosa. L’esdeveniment ha constituït un punt de trobada entre empresaris i representants de les institucions públiques amb la voluntat de situar les 4 comarques de l’Ebre en el mapa de l’èxit empresarial. Durant tot el matí s’han celebrat xerrades i taules rodones amb ponents i experts en temàtica empresarial.

En aquest sentit, Juan Antonio Duro, director de la Càtedra Economia Local i Regional de la URV i Olga Martin, presidenta de la Federació Europea  de Ciència i tecnologia dels aliments, han parlat sobre els reptes i oportunitats del territori ebrenc, fent un repàs de l’economia de les Terres de l’Ebre en el context actual i el futur de la innovació en el sector de l’agroalimentació.

Per altra banda, Josep Maria Gay de Liébana, doctor en ciències econòmiques, ha fet una repassada de la situació econòmica actual tant a nivell nacional, internacional i ha respost preguntes del públic sobre la situació i el futur del territori.

Els empresaris del territori Joel Vicient (Captio), Humbert Conti (Kensho Sake), Josep Rodrigo (SB Hotels) i Cinta Pascual (ADEDE) han debatut sobre alimentació, turisme, noves tecnologies i emprenedoria en clau femenina. I, finalment, Carlos Andreu, conferenciant d’habilitats directives, ha dut a terme una xerrada sobre motivació i emprenedoria.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 70

Últimes notícies