HomeEducacióEls instituts del Montsià acolliran l'artesania professional amb el projecte 'Artesania 360°'

Els instituts del Montsià acolliran l’artesania professional amb el projecte ‘Artesania 360°’

Tots els instituts de la comarca del Montsià acolliran en el nou curs el projecte formatiu i de caràcter actiu ‘Artesania 360°’. El fet implica 12 municipis, 9 centres educatius i aproximadament uns 700 alumnes de tercer d’ESO. Una iniciativa que es presenta com una prova pilot amb intenció professionalitzadora i que en pròximes edicions es vol fer extensiva a la resta de Catalunya.

Els objectius del projecte són, d’una banda, evitar que desapareguen més oficis artesans sense relleu generacional i, de l’altra, que els joves que estan a punt de decidir el seu futur professional coneguen, de manera atractiva i des d’una perspectiva contemporània, les diferents especialitats artesanes del territori i les opcions formatives que existeixen a Catalunya vinculades a l’artesania. La iniciativa vol generar noves oportunitats laborals a les Terres de l’Ebre, reforçar la identitat cultural i apostar per un territori viu i jove.

L’alumnat coneixerà l’artesania de primera mà a través de tallers participatius amb els diferents artesans i artesanes, visites als espais de treball dels professionals i debats pedagògics als mateixos centres educatius, en els quals s’acompanyaran les inquietuds derivades del projecte i es facilitarà la informació necessària sobre les formacions d’ofici que poden cursar-se a Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 13

Últimes notícies