HomeEnergiaEls municipis de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre ja poden...

Els municipis de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre ja poden participar en la construcció dels parcs eòlics de les Crestes, el Calvari i Fontcalda

Endesa, a través de la seva filial de renovables, Enel Green Power España (EGPE), ja ha obert l’instrument de participació local per a la construcció dels diferents Parcs Eòlics de les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, tal com estableix el Decret Llei 24/2021 d’acceleració del desplegament de les energies renovables i distribuïdes participades de la Generalitat de Catalunya. Així, els veïns i veïnes de les dues comarques ja poden fer efectiva la seva voluntat d’invertir en el parc a través de la web de l’empresa:

https://www.endesa.com/ca/projectes/tots-els-projectes/Transicio-energetica/renovables/participacio-ciutadana-parcs-renovables

Endesa ha posat en funcionament un instrument financer que suposa una oportunitat d’inversió en la construcció dels parcs eòlics de Les Crestes, El Calvari i Fontcalda amb l’objectiu de promoure el desenvolupament socioeconòmic del territori. Aquest instrument de participació local forma part del Pla de Valor Compartit que la companyia presenta al territori, que inclou diferents propostes relatives a ocupació, projectes socials, desenvolupament mediambiental, protecció de la biodiversitat i producció d’energia renovable.

Les Crestes, El Calvari i Fontcalda

El parc de Les Crestes està situat dins el municipi de Batea i preveu la instal·lació de 49,28 MW. Aquest parc, que actualment està en fase de tramitació, preveu la instal·lació de 10 aerogeneradors amb una inversió de 50 milions d’euros.

El parc de El Calvari, amb una inversió de 50 milions d’euros, compta amb 8 aerogeneradors situats dins el municipi de La Pobla de Massaluca i 1 aerogenerador dins el municipi de Batea i preveu la instal·lació de 50 MW de potència.

Finalment, el parc de Fontcalda, que es localitza dins el terme municipal de Batea, preveu la instal·lació d’11 aerogeneradors amb una potència instal·lada de 49,28 MW i 50 milions d’euros d’inversió.

Amb la potència instal·lada acumulada dels tres projectes de Les Crestres,  El Calvari i Fontcalda es generarien 420 GWh/any, que equivaldria a satisfer el consum elèctric anual del conjunt de les llars de les comarques del Camp de Tarragona.

Després d’haver superat la fase de suficiència i idoneïtat dels projectes dels Parcs Eòlics Les Crestes i Fontcalda al municipi de Batea, i El Calvari al municipi de La Pobla de Massaluca, des d’Enel Green Power España, S.L. se segueix avançant en la tramitació i en la presentació d’un instrument de participació local. Aquest instrument ja es va presentar en el projecte del parc eòlic Galatea a l’Alt Empordà a finals del 2022.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies