HomeEducacióEls museus i els centres educatius establixen sinergies a la jornada Apropa’t

Els museus i els centres educatius establixen sinergies a la jornada Apropa’t

El Museu de les Terres de l’Ebre acull este dissabte 23 de novembre a Amposta, la quarta edició de les jornades de formació Apropa’t, un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus per promoure la generació de sinergies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori, especialment entre els equipaments museístics i els centres d’ensenyament.

L’objectiu és convertir els museus en eines de transformació pedagògica i la jornada comptarà amb la participació d’experts en el camp de  la transformació educativa i de bones pràctiques dutes a terme pels centres educatius i els museus. A més la jornada estarà inaugurada per Boris Mir, professor d’educació secundària i director adjunt del programa Escola Nova 21.

Sis nous projectes entre museus i centres educatius

En el marc de la jornada, es realitzaran taules dinàmiques i tallers en els quals es treballarà i es donarà forma a sis nous projectes que han de néixer fruit de la col·laboració entre museus i equipaments patrimonials i centres educatius de les Terres de l’Ebre. Els tallers de creació de projectes que es realitzaran són: A la recerca!,encapçalat pel Museu de les Terres de l’Ebre; Patrimoni a tres bandes, pel Museu de Tortosa; #SostenibilitatIEDM, impulsat per l’Institut-Escola Daniel Mangrané de Tortosa; Matemàtiques entre murs, un projecte liderat pel Castell de Miravet; No tot és pauma! a càrrec del Museu de la Pauma de Mas de Barberans; i Fem visible el patrimoni per afavorir la identitat cultural de l’alumnat, liderat per l’Escola Consol Ferré d’Amposta.

Apropa’t és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre en col·laboració amb el Departament d’Educació que té per objectiu reforçar la relació entre els museus i els centres educatius per crear projectes col·laboratius amb la finalitat de contribuir en la transformació educativa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies