HomeTerres de l'EbreLa clementina, producte estrella dels restaurants d’Alcanar i les Cases durant un...

La clementina, producte estrella dels restaurants d’Alcanar i les Cases durant un mes

Des del 22 de novembre i durant tot un mes, Alcanar i les Cases celebra les XXVI Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que com tots els anys oferix la possibilitat de gaudir d’unes propostes culinàries innovadores i  sorprenents pel sabor peculiar dels cítrics, producte amb un important protagonisme al municipi.

Durant les jornades, els restauradors d’Alcanar i les Cases adaptaran les receptes tradicionals, per oferir una cuina original a tots els visitants que s’acosten al municipi per a descobrir-ne els atractius paisatgístics i gastronòmics, a partir de productes tan arrelats al territori com són els cítrics i les galeres.

Les possibilitats de la clementina a la cuina són molt àmplies i en tota mena de receptes, des de la cuina casolana d’arrel tradicional fins a les creacions més agosarades de la cuina d’autor. Es tracta, per tant, de tastar plats magnífics que conjuguen perfectament el millor de la nostra terra i del mar i que evoquen l’essència de la cuina tradicional integrant-la a la cuina d’autor. Cadascun dels menús que proposen els nou restaurants membres del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases estan inspirats en el receptari de la Fundació Alícia. Com assenyala Jordi Monfort, regidor de Turisme i Agricultura, “és un receptari que cada any els nostres restauradors utilitzen com a base a l’hora de dissenyar els seus propis menús. El resultat de la seua proposta, les Jornades de la Clementina, és totalment singular arreu del país”. Per la seua banda, Maribel Fibla, portaveu del Col·lectiu, destaca les possibilitats culinàries de les clementines: “amb estes Jornades ens podem permetre jugar amb els diferents plats perquè podríem dir que el gust i la textura dels grills d’esta fruita són com una llaminadura saludable i fresca”.

Les Jornades Gastronòmiques permetran als veïns i visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, postres o begudes. Els preus dels deu menús dels restaurants participants, Café del Mar La Lluna, Can Manel, Casa Ramon, La Costa, La Marinada, Les Palmeres, Lo taulell  i Espai Gastronòmic Magda, oscil·len entre els 28 i els 45 euros.  

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies