HomeSense categoriaDeltebre incorpora un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits en...

Deltebre incorpora un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits en les ordenances fiscals del 2020

L’Ajuntament de Deltebre aplicarà un recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges que es mantinguen desocupats durant un llarg període de temps i sense cap causa justificada. Esta és una de les novetats que inclouen les ordenances fiscals del 2020, aprovades pel ple municipal este dimecres a la nit. El govern municipal calcula que a Deltebre hi hauria uns 400 immobles buits, segons el padró municipal que es va elaborar ara fa dos anys i que s’actualitzarà durant els mesos de gener i febrer. La mesura pretén “estimular la sortida de pisos buits al parc de lloguer”, ha assegurat la regidora d’Hisenda i tinenta d’alcalde de Deltebre Eficient, Elisabeth Tomàs. L’alcalde, Lluís Soler, ha recordat que l’Ajuntament de Deltebre ja va intentar crear una taxa per a pisos buits ara fa dos  anys i que no va poder tirar endavant.

Pel que fa a la resta de taxes i impostos, el Govern d’Enlairem Deltebre ha apostat per congelar taxes i impostos i actualitzar les ordenances “adaptant-les a la realitat i necessitats de la ciutadania”. Així, destaca una bonificació del 50% de l’impost de plusvàlua per a les herències d’immobles que passen a ser habitatge habitual de la persona receptora.

actualització de les tarifes del complex esportiu Les ordenances del 2020 preveuen també l’actualització de les tarifes del Centre Esportiu del Delta “després de recollir les necessitats i suggeriments dels usuaris”, de manera que per a realitzar l’abonament familiar només es requerirà un abonat adult i no dos com fins ara. A més, s’ha creat un abonament júnior per a jóvens d’entre 14 i 19 anys que tindrà un cost de 30 euros.

Finalment, les noves ordenances inclouen també bonificacions per a promoure l’autoconsum energètic amb mesures com la bonificació del 25% de l’IBI a les famílies o empreses que instal·len plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum. També es bonificarà el 100% de l’Impost de circulació als vehicles elèctrics i un 50% als vehicles híbrids.

Les ordenances fiscals van tirar endavant amb el vot a favor dels 11 regidors d’Enlairem Deltebre i va rebre també el suport del PSC. ERC-Més Deltebre va abstindre’s i va admetre que es tracta d’unes ordenances “que el nostre grup hauria pogut subscriure en la seua totalitat”, va assegurar el portaveu, Joan Alginet, que va aplaudir també “el pas decidit i valent” d’aplicar un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies