HomeSocietatEls pagesos de l’oli de la Ribera d'Ebre comencen a avaluar els...

Els pagesos de l’oli de la Ribera d’Ebre comencen a avaluar els danys del temporal Filomena

RIBERA D’EBRE // Un cop recuperada la mobilitat, els pagesos de la Ribera d’Ebre han pogut accedir a les finques afectades per la nevada del temporal Filomena. L’acumulació de neu a les cotes més altes de Tivissa, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Rasquera i Miravet, entre d’altres poblacions, ha danyat bona part del cultiu d’olivera, amb moltes branques esquinçades i directament trencades.

El Director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jesús Gómez Fernàndez, ha visitat la zona; acompanyat de Sergi Borràs, vicepresident del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, el president de la DO Oli de Siurana, Antoni Galceran; de Marina Rojals, l’alcaldessa de la Palma d’Ebre, i de representants d’Unió de Pagesos i del sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya. En una primera avaluació dels danys es calcula que en les finques més afectades es pot perdre fins al 70% de la collita. Els dies vinents els tècnics del Departament valoraran els danys perquè la Generalitat pugui emprendre les accions que s’estimin per ajudar un dels principals sectors agrícoles de la comarca.

De fet, el Sindicat Unió de Pagesos ha demanat al Govern la implementació d’ajuts directes com a pla de xoc per reparar els danys de la nevada als olivers, però també un pla de recuperació de la productivitat a mitjà termini que contempli facilitats i subvencions per replantar els arbres més danyats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies