HomeSocietatUnió de Pagesos reclama al Govern que inclogui les explotacions ramaderes en...

Unió de Pagesos reclama al Govern que inclogui les explotacions ramaderes en els plans de protecció civil

TERRES DE L’EBRE // La nevada del cap de setmana passat, que ha fet tancar els accessos a moltes poblacions de zones rurals, entre les més afectades, a les comarques de l’Ebre, entre altres, ha comportat que molts ramaders, sobretot els de les granges situades en carreteres secundàries, s’hagin trobat sense ajuda per netejar els accessos, i en alguns casos, fins i tot els Mossos d’Esquadra els han impedit l’accés a l’explotació. Aquesta situació ha provocat que alguns hagin hagut de recórrer a vies alternatives per no deixar desatesos els animals, amb un risc innecessari per als ramaders.

Davant de la ineficàcia de l‘Administració per gestionar aquesta situació, Unió de Pagesos reclama al Govern suport per facilitar la feina al màxim possible a la pagesia, que tingui en compte les explotacions ramaderes disseminades al territori dins dels plans de protecció civil, i que garanteixi una actuació ràpida per donar-hi accés.

Actualment, les granges estan georeferenciades, amb les dades de l’espècie i el nombre d’animals que hi ha. Per això, el sindicat considera que s’ha d’utilitzar aquesta informació disponible en els protocols d’emergències per donar una resposta eficaç davant de futures situacions d’aquestes característiques.

També cal tenir en compte que el gel format després de la nevada causa problemes de mobilitat a les carreteres d’accés a les granges i els nuclis aïllats, i que cal actuar urgentment per retirar la neu i tirar sal als punts clau i evitar així que es converteixi en gel per tal de garantir la represa de l’activitat a les granges amb seguretat.

Aquesta última nevada ha tornat a posar de manifest les mancances a les poblacions rurals en comparació a les ciutats. El sindicat recorda que els governs tenen l’obligació de garantir els mateixos drets per a tots els ciutadans, indistintament del lloc on resideixin.

Cal recordar que la pagesia de les zones més afectades per les nevades va posar a disposició els seus tractors, remolcs i maquinària per accelerar la retirada de la neu dels nuclis urbans i assolir la normalitat el més aviat possible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies