HomeMobilitatEls pressupostos de l’Estat preveuen una partida per a desdoblar l’N-420 entre...

Els pressupostos de l’Estat preveuen una partida per a desdoblar l’N-420 entre Alcanyís i Reus

Els pressupostos general de l’Estat per al 2023 preveuen una partida pressupostària per al desdoblament de la Nacional 420 entre Alcanyís i Reus, una de les principals reivindicacions de les Cambres de Comerç de Terol, Tortosa i Reus, i que iniciarà els primers estudis tècnics durant l’any vinent. També s’inclou una partida de 500.000 euros per a iniciar de nou la redacció dels projectes de les variants de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols.

Tot i això, la partida pressupostària més gran se l’enduu la construcció del nou magatzem individual de residus nuclears a la central d’Ascó, que arriba als 11,75 milions d’euros. D’altra banda, els treballs finals de la descontaminació de Flix també s’inclouen amb un pressupost de 6,62 milions d’euros.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha destacat “el compromís del Govern de l’Estat” amb l’Ebre i el Camp, amb una inversió de 300 milions d’euros. Per a Sabaté són els comptes “de la justícia social i de la protecció dels més vulnerables”, que augmenten “l’escut social” i alhora milloren les infraestructures, “que suposaran una millora per ales empreses i, per tant, per a l’economia”.

Els comptes de l’Estat no preveuen cap partida concreta per a la protecció del delta de l’Ebre i només es preveuen 430.000 euros per actuar contra la regressió a la costa de Tarragona, però sense especificar si hi haurà inversions al Delta, i tampoc s’afegix cap programa de gestió i recuperació de sediments al riu.

La diputada ebrenca d’ERC al Congrés, Norma Pujol, ha assegurat que la inversió de l’Estat “dixa de banda, de nou, les Terres de l’Ebre”. “La disposició addicional tercera de l’Estatut diu que l’Estat ha d’invertir el 19 % anual dels Pressupostos Generals a Catalunya perquè Catalunya representa el 19 % de l’economia espanyola. Enguany ho tornen a incomplir, i només en pressuposten el 17 %”, conclou Pujol. A més, destaca que no s’invertix cap partida concreta al Delta, i les partides per a construir les variants de Corbera, Gandesa i Riudecols arriben “després que es dixessen caducar els estudis ambientals per la inacció del Govern”.

Per la seua banda, el portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha retret este dijous -dia 13- al Govern espanyol el nivell d’execució pressupostària, el primer semestre de 2022, que se situa en el 16 % si es descompta l’import que ha abonat l’Estat per la fi de la concessió de l’AP-7. “És una notícia pèssima”, ha afirmat Bel en el debat al Congrés. D’altra banda, Bel també ha criticat que no s’estiga bonificant el transport dels ciutadans que no poden usar el ferrocarril, i ha reivindicat que esta part de la ciutadania també té dret que se l’ajude a fer front als efectes de la inflació.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 12

Últimes notícies