HomeSense categoriaEls primers fragments restaurats del retaule de Santa Anna tornen a la...

Els primers fragments restaurats del retaule de Santa Anna tornen a la Catedral

Esta setmana ha tornat a la Catedral de Tortosa el primer fragment del retaule de Santa Anna que ha estat restaurat pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El passat mes de setembre del 2018, el retaule que presentava greus problemes de conservació, va ser desmuntat en 56 peces i traslladat a la seu del CRBMC, a Valldoreix. Durant quatre mesos un equip de cinc restauradors han estat treballant en la primera fase de recuperació del retaule i que inclou peces del basament, del pis central i el gran relleu del cimal.

Les peces han estat desinfectades i el suport de fusta s’ha consolidat i estabilitzat. També s’ha fet un procés de neteja per a recuperar els colors i brillantors originals. Finalment, s’han fixat els estrats pictòrics i s’ha aplicat una capa de vernís de protecció.

La segona fase començarà enguany i inclou la restauració de la majoria de peces i la tercera fase implicarà el muntatge final. 

Les peces ja restaurades estan exposades a la mateixa capella que aixoplugava el retaule, una de les joies de l’art barroc de la Catedral.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies