HomeSocietatEls transportistes convoquen una aturada de tres dies just abans de Nadal

Els transportistes convoquen una aturada de tres dies just abans de Nadal

El Comitè Nacional del Transport per Carretera ha convocat tres dies de cessament d’activitat, del 19 al 22 de desembre, davant “l’estat d’abandonament” del govern estatal al sector.

La patronal critica que “després de diversos anys de negociació” al voltant de diverses qüestions que afecten l’activitat laboral dels camioners, el sector ha “esgotat la paciència i els canals raonables de negociació”. Alhora lamenta la manca “absoluta” de sensibilitat de la clientela en la conjuntura econòmica actual, “que s’aprofiten de la posició de domini” que, a parer seu, els concedeix la regulació vigent del contracte de transports de mercaderies per carretera.

La patronal alerta que la situació actual provoca un problema “enorme” de manca de conductors professionals, “davant del tracte degradant i inhumà en les condicions en què fan la seua feina”.

Alguns dels temes de les seues reivindicacions són la prohibició que els conductors facen càrrega i descàrrega dels camions, que no s’implante l’eurovinyeta, que s’aplique de forma obligatòria una clàusula de revisió del cost del combustible o àrees de descans segures per als professionals, entre d’altres.

“Només un canvi radical i urgent” del govern estatal i la clientela “podria evitar este conflicte”, afirma la patronal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies