HomeTurismeEls turistes britànics creixen un 35% a Catalunya fins el mes d'agost

Els turistes britànics creixen un 35% a Catalunya fins el mes d’agost

El mercat britànic ha registrat 1.307.430 turistes des de gener a l’agost d’enguany a Catalunya, fet que suposa un creixement d’un 35,8%, segons dades de l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Tot i que no ha recuperat les xifres d’abans de la pandèmia i del Brèxit, s’ha superat la despesa mitjana, la qual es xifra en uns 208 euros. Els directors l’ACT s’han reunit aquest dimecres a Salou amb una trentena d’empresaris del sector turístic per analitzar les tendències i impulsar noves estratègies en mercats emergents com el polonès, ja que es tracta d’un perfil de viatger interessat en la cultura. Els responsables de l’ACT també han destacat la dinàmica positiva del mercat francès i irlandès.

Les jornades tècniques de mercats emissors ha aplegat trenta empreses, catorze de les quals de la demarcació de Tarragona. Tots ells s’ha reunit amb els directors internacionals de l’Agència Catalana de Turisme, com Madrid, París, Frankfurt, Brussel·les, Londres, Milà i Hèlsinki, per explicar la situació del seu mercat i tractar sobre quines experiències particulars cerquen els respectius turistes.

El director de l’oficina de l’Agència al Regne Unit i Irlanda, Aicard Guinovart, ha destacat que la connectivitat és clau per al mercat britànic i irlandès i ha remarcat que s’han recuperat totes les rutes prepandèmiques, malgrat que no totes les freqüències. “Tot i això, s’han distribuït durant l’any i s’han reduït al juliol i agost, tenim connectivitat els mesos de març i fins a finals d’octubre”, ha dit.

Així mateix, ha subratllat que el mercat britànic és “molt madur”. “Treballa amb molts mesos d’antelació, la setmana passada es va posar a la venda la temporada estiu 2025, anem dos anys al davant, i del 2024 també tenim les rutes i productes”, ha afegit. Guinovart ha explicat que els turistes britànics venien inicialment per gaudir del sol i la platja, però el fet que repeteixin la destinació ha provocat que també se’ls ofereixi experiències relacionades amb la natura, com ara l’observació d’ocells, o altres com visites enoturístiques.

Pel que fa al mercat irlandès, el responsable també ha remarcat que s’ha recuperat la xifra de turistes d’abans de la pandèmia i, especialment, ha assenyalat que s’ha superat la despesa diària, que se situa al voltant dels 207 euros. “És superior a la mitjana europea, a excepció dels països nòrdics, ja que aquesta està per sota dels 160 euros”, ha afirmat.

 

Polònia, un mercat amb potencialitat

Segons la responsable de l’àrea d’Europa Central de l’ACT, Montserrat Sierra, Catalunya va rebre mig milió de polonesos l’any 2019 i sosté que és un mercat amb un “potencial molt alt”. “És un perfil de viatger que està molt interessat en la cultura i no només en gaudir del sol i platja”, ha remarcat Sierra. En la mateixa línia, s’ha posicionat el portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), Xavier Guardià, que ha asseverat que els polonesos demanaven hotels de dues estrelles i ara ja ho fan de tres o quatre.

“Hem d’incentivar que els turoperadors operin a casa nostra, els polonesos que ens visiten tornen encantats amb el destí perquè té cultura, gastronomia, bones platges i una climatologia correcta”, ha argumentat. A més, ha apuntat que tant Polònia com els països de centre d’Europa o Portugal són mercats “molt verges”, on la destinació de la Costa Daurada es pot “expandir“.

El mercat francès creix un 10%

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, s’han registrat 2.645.560 turistes francesos des d’aquest gener fins a l’agost. Això suposa un increment d’un 9,9% respecte a l’any passat. La despesa total ha estat de 1.990,9 milions d’euros (+15,4%) i la despesa mitjana diària de 132,6 euros. “El mercat emissor francès és el primer mercat internacional per Catalunya i per la Costa Daurada, el balanç dels sis primers mesos és positiu, anem cap a una dinàmica positiva“, ha valorat la directora de l’ACT a París, Josefina Mariné.

La responsable ha assenyalat que la desestacionalització de la temporada turística pot beneficiar la Costa Daurada i que el sector ha de treballar per “capitalitzar” els turistes francesos, els quals fan vacances més curtes, però, sosté, distribuïdes en diferents períodes de l’any. “És important posicionar la Costa Daurada per viure-hi els 365 dies de l’any”, ha comentat. També considera rellevant atreure el turista sènior i potenciar l’oferta experimental, com per exemple, la relacionada amb l’esport.

En paral·lel, ha dit que el 60% dels francesos busquen un recurs cultural quan trien una destinació. Per aquesta raó, ha assegurat que Tarragona té recorregut a França, ja que el seu patrimoni romà, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, n’és un reclam. “És brutal i encara té possibilitats de créixer a França, així com el patrimoni modernista de Reus; des de l’agència hem treballat molt per donar valor a aquest patrimoni”, ha afegit.

Comparteix parer, el director d’Àsia Pacífic, Raül Guerra, que ha apuntat que Tarragona és atractiva pel seu “component històric”, així com en l’àmbit del lleure recreatiu. Segons Guerra, el municipi s’ajusta al perfil d’empreses que organitzen viatges professionals. A la vegada, el responsable d’aquesta regió ha afirmat que s’han recuperat el 100% dels turistes australians que visitaven Catalunya, mentre que els mercats de Corea i el Japó encara es troben en fase de recuperació.

De fet, ha detallat que la Costa Daurada encara és una zona desconeguda per a aquests mercats i que des de l’ACT treballen perquè almenys facin una visita d’un dia o una pernoctació, ja que Barcelona és la porta d’entrada. “Les estades dels australians són més llargues i els agrada gaudir de la gastronomia, la cultura i explorar el territori amb cotxe de lloguer”, ha tancat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies