HomeEsportsEmotiu comiat de Toni Arasa, tot un referent de l'esport tortosí

Emotiu comiat de Toni Arasa, tot un referent de l’esport tortosí

Aquest dijous 9 de maig ha tingut lloc l’emotiu comiat de Toni Arasa, mort sobtadament a l’edat de 73 anys. Parlem de tot un referent de l’esport tortosí des de la dècada dels anys setanta, i vinculat a la premsa local durant molts anys. L’any 1970 va arribar a la junta directiva del Club de Rem Tortosa, a l’edat de 24 anys. La temporada 1972-1973, impulsa les seccions d’handbol i tenis de taula, i l’any 1974 s’incorpora al club de Rem la secció de futbol sala, de la que també fou fundador.

Fins a l’any 1988 any en què deixa el club de Rem, forma part de les Juntes directives de la Federació de Tarragona de tenis de taula i d’handbol, sent nomenat a inicis dels anys vuitanta soci de mèrit del Club de Rem Tortosa.

En aquest període, s’inicia com a col·laborador de premsa i ràdio de la ciutat a La Voz del Bajo Ebro (signat sempre amb les seves inicials A.A.B.) i a Ràdio Tortosa respectivament. En el primer cas, essent responsable de les seccions d’esports i de cinema, i en ràdio, el mateix en un programa esportiu els diumenges i de cinema tots el dimarts. El seu activisme el dur a formar part dels comitès organitzadors dels jocs de ciutats agermanades i de les olimpíades de l’estiu de l’Sport.

L’any 1988 impulsa la creació de l’entitat esportiva, Centre d’Esports Tortosa, on l’esport principal és l’handbol sense oblidar als seus estatuts altres esports, sent-ne soci fundador i desenvolupant la tasca de secretari. Fins a l’any 1999 en què deixa de ser membre de la junta de l’entitat, fou membre també de la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Handbol durant les temporades 1993/94. 1994/95 i 1995/96. L’any 1992 li va ser concedida per la Federació Catalana d’Handbol la insígnia d’argent pel seu constant treball i dedicació per l’handbol català.

Amb motiu dels vint-i-cinc anys del Centre d’Esports Tortosa, va ser nomenat president del Comitè organitzador dels actes que des de juliol de l’any 2013 a juliol de l’any 2014 es van celebrar.

Els últims anys els havia dedicat a treballar pel món de l’handbol i de l’esport ebrenc com a membre col·laborador de la junta directiva en l’apartat de celebracions i relacions institucionals, a més de recopilar dades per acabar publicant dos llibres amb la història de l’handbol i del CE Tortosa. Dintre del futbol sala es va iniciar com a col·laborador i des de ja fa anys era el president de l’Associació Esportiva de Futbol Sala “Baix Ebre” de Tortosa. L’any 2016 va rebre el premi de Forjador de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies