HomeSocietatEn marxa el curs de català i altres serveis per a les...

En marxa el curs de català i altres serveis per a les persones desplaçades pel conflicte d’Ucraïna

Aquest divendres, la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alcanar ha organitzat una trobada amb famílies desplaçades pel conflicte d’Ucraïna que actualment resideixen a Alcanar amb famílies d’acollida.

Primerament, es va recordar el funcionament del circuit d’acollida. A través de la tècnica d’acollida i amb el suport de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, es fa un acompanyament per a que aquestes persones puguen tramitar la sol·licitud de la protecció temporal i, en acabat, l’empadronament i l’accés a serveis socials, centres educatius, sistema de salut, etc. També es va facilitar documentació d’interès sobre recursos i serveis que tenen al seu abast

A la trobada es va decidir quina seria la franja horària del curs inicial de català que a partir d’aquest mateix mes impartirà l’Ajuntament d’Alcanar per a aquesta vintena de persones que ha acollit el municipi. Es va decidir que seria els dilluns i dimecres de 18 a 19 h. A hores d’ara el curs ja està funcionant i s’espera que a partir del setembre aquestes persones es puguen incorporar als cursos ordinaris de català que fa l’ajuntament.

També els van donar a conèixer els serveis als quals, com qualsevol persona desfavorida del municipi, poden optar, com ara el suport a l’accés a l’alimentació i a productes d’higiene i els projectes El Cistell, El Rober Solidari i Joguines per a Tothom. Així mateix, es va presentar el Servei d’Intermediació Laboral de l’Ajuntament d’Alcanar, amb el qual, demanant hora, poden obtenir ajuda per a elaborar el currículum i per a cercar faena.

Finalment, es va parlar de les possibilitats que ofereix el Pla educatiu d’entorn, com ara que els cinc xiquets i xiquetes que estudien a l’Escola Joan Baptista Serra i l’estudiant de l’institut puguen tenir facilitats per a accedir a les activitats extraescolars i als casals d’estiu.

“Aquesta reunió també va ser un espai de trobada on totes les persones presents van poder intercanviar experiències les unes amb les altres i donar-se suport mutu”, comenta Maribel Ramon, regidora de l’àrea. “Un agraïment a la tècnica del Pla Educatiu d’Entorn i a la tècnica d’atenció ciutadana per la seua tasca de coordinació i atenció a les persones nouvingudes”, conclou la regidora.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies