HomeSocietatEn un click tot el programa de les festes de la Cinta...

En un click tot el programa de les festes de la Cinta 2021

Els tortosins i tortosines viuran del 2 al 6 de setembre, una nova versió de les festes majors de la Cinta 2021. Tot i les restriccions actuals, derivades a causa de la pandèmia, l’Ajuntament de Tortosa ha programat totes aquelles activitats que podien adaptar-se a les mesures establertes per les autoritats sanitàries.

 

PROGRAMA D’ACTES

Dijous 2 de setembre

    9.00 h Coet anunciador.

    11.00 h Recollida del típic panoli. Acte tradicional característic de les antigues festes de carrer, adaptat excepcionalment al moment actual transformant el repartiment en recollida.

      Nota: Podreu obtenir el panoli als punts següents: pl. de Barcelona, pl. de l’Ajuntament, pl. 1 d’Octubre, pl. de la Immaculada, pl. del Carrilet, pl. de la Unió, i pl. d’Agustí Querol.

    11.30 h Trobada de Pubilles a l’Altar Major de la Catedral de Santa Maria.
En el decurs de l’acte intervindrà l’organista Pau Prades.
      Lloc: Catedral de Santa Maria
      Organitza: Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta Col·labora: Ajuntament de Tortosa i Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. de la Cinta.
    12.30 h La Reina de Festes i la Reina Infantil oferixen el panoli a la Corporació Municipal.
      Lloc: Ajuntament de Tortosa.
    19.00 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Cicle Lo riu és música, cantada d’havaneres a càrrec del grup Arrels dels Ports en directe mentre naveguem pel riu Ebre a la posta de Sol.
      Durada: 90 minuts. Preu 17 €.
      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.
Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari al web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.
    19.00 h Concert solidari del grup infantil El Pot Petit.
      Lloc: velòdrom Ferreries.
Per a accedir al recinte caldrà tenir entrada, que es pot adquirir de forma anticipada per 11 € + entrega d’aliments de primera necessitat destinats al Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre, o bé el preu a taquilla, que serà de 15 €. Durant aquell dia, els qui vulguen també podran fer aportacions d’aliments de primera necessitat.
      Organitza: CE Futsal Tortosa.
    20.00 h La Tuna Folk. 19 anys xalant fent música.
      Lloc: pl. de l’Absis.
Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.
    22.00 h Nit de gala en homenatge a la Reina de les Festes, Júlia Aragón Tafalla, i a les pubilles de la Cinta 2021, amenitzat per l’orquestra Pensylvania, formació musical de casa amb una llarga trajectòria pels escenaris de les principals festes majors de Catalunya i la resta de l’Estat.
      Lloc: recinte del teatre auditori Felip Pedrell.
L’accés al recinte serà exclusivament per a la gent que hagi realitzat la compra prèvia de taula i cadires del recinte habitual.
D’altra banda qui vulga assistir a títol individual als recitals de les orquestres ha de fer reserva prèvia al web Ebreticket.cat i quedarà habilitat un espai al darrere de les taules i cadires.

Divendres 3 de setembre

    9.00 h Coet anunciador.
    Mai Caminareu Sols. Durant tot el dia, posa’t la polsera de la campanya relleus solidaris de la Lliga Contra el Càncer i surt a caminar per qualsevol carrer o plaça de la ciutat i pobles del municipi. Evitem aglomeracions i generem, amb distància, el gest de suport que sempre hem aconseguit.
    11.30 h Missa de la Diada de la Gent Gran.
      Lloc: Catedral de Santa Maria.
    12.15 h Recital de cançó a càrrec d’Any Noriega en el marc de la Diada de la Gent Gran.
      Lloc: Catedral de Santa Maria.
    18.30 h Actuació del grup infantil CLAP. La Companyia presenta la seua última producció, el grup musical d’animació i versions infantil CLAP. Ens oferixen un recorregut per les cançons que més els agraden als xiquets. Vine a cantar i a gaudir amb els CLAP!
      Lloc: passeig central del parc Teodor Gonzàlez.
Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.
    19.00 h Terres Travel Festival. Conferència Egipte 1909. El viatge dels Amatller a la Terra dels Faraons i projecció inaugural Slow Travel vs Fast Tourism.
      Lloc: Espai Sant Domènec.
    19.00 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer a la Posta de Sol amb cava i pastisset. Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous, on gaudirem de la posta de sol amb una copa de cava i un pastisset de Tortosa.
      Preu: adults, 16 €. Xiquets fins a 12 anys, 8 €. Xiquets fins a 4 anys, 5 €.
      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.
Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.
    20.30 h Tradicional concert de festes de la Banda Municipal de Música de Tortosa. La banda estrena en concert la renovada plaça de l’Ajuntament oferint-nos un repertori variat i selecte. Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.
      Lloc: pl. de l’Ajuntament.
    21.30 h Interpretació del Pasdoble Tortosa, interpretat per la Banda Municipal de Música de Tortosa.
      Lloc: pl. de l’Ajuntament.
    22.00 h Vetllada Musical al Velòdrom amb l’actuació estel·lar de Sopa de Cabra. Tres dècades després de Ben Endins, el seu primer àlbum enregistrat en directe, Sopa de Cabra arriba a Tortosa per presentar la seua nova gira, 30 anys Ben Endins, on tenen programats concerts en espais musicals de tant renom com el Festival Arts d’Estiu, el Festival de Cap Roig, o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
      Lloc: Velòdrom de Ferreries.
      Entrades: donatiu solidari de 3 € per recaptar fons per al Projecte EMMA, per a la investigació contra el càncer de mama. – Reserves a Ebreticket.cat – capacitat limitada.
      Organitza: Ajuntament de Tortosa.
      Nota. El recinte s’obrirà al públic a les 21.15 h i no s’hi podrà accedir una vegada que el concert estiga iniciat. Ateses les mesures vigents per a la prevenció de la covid-19, no es permetrà l’entrada d’aliments i begudes a l’interior del recinte ja que no se’n permet el consum. Tampoc es podran introduir al recinte elements que puguen ser perillosos per a les persones, tal com establix el Decret 2012/2010.
    22.30 h Nit d’orquestra amb els Junior’s. Vinguts des de la comarca veïna del Montsià l’orquestra Junior’s, amb una gran trajectòria musical i creadors de l’emblemàtic pasdoble La Perla Preciosa, ens porten un ampli repertori per a delectar tot tipus de públics.
      Lloc: recinte del Teatre Auditori Felip Pedrell.
L’accés al recinte serà exclusivament per a la gent que haja realitzat la compra prèvia de taula i cadires del recinte habitual.
D’altra banda, qui vulga assistir a títol individual als recitals de les orquestres ha de fer reserva prèvia al web Ebreticket.cat i quedarà habilitat un espai al darrere de les taules i cadires.

Dissabte 4 de setembre

    9.00 h Coet anunciador.

    10.30 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Especial infantil amb Lo Sirgador: El pirata Capità Coc del Ràpid navegarà amb nosaltres fins a l’illa de la Xiquina.

      Durada: 60 minuts.

      Preu: adults, 11,50 €, xiquets: 7 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    11.00 h Ban Cavalcada Estàtic amb la participació dels Gegants i Cort de Bèsties de la Ciutat de Tortosa, de la Colla Jove de Dolçainers, Lo Golafre, Lei Joglars d’Ebre, de l’Associació Cultural 4 més 1 i Castellers de Tortosa.

      Lloc: pl. de l’Ajuntament. Entrada lliure, amb inscripció a l’entrada.

    12.30 h Presentació dels nous gegantons de Rufo i Rubí. Esta petita parella representa l’inici del projecte de petit seguici de la festa major. El conjunt format per la cucafera menuda i els nous gegantons representarà la llegenda que evoca la tradició de la cucafera a la ciutat de Tortosa.

      Lloc: pl. de l’Ajuntament.

Entrada lliure, amb inscripció a l’entrada.

    12.15 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer per l’Ebre amb vermut.
Sortida de 90 minuts amb vermut i pica-pica a bord, recorrent el riu des de l’illa de la Xiquina fins a l’illa dels Bous.

      Preu: adults, 16 €. Xiquets fins a 12 anys, 8 €. Xiquets fins a 4 anys, 5 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari al web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    18.00 h Terres Travel Festival. Projecció dels films de la competició oficial.

      Lloc: aula didàctica del Museu de Tortosa.

    19.00 h Representació de l’obra Terra Baixa. Davant l’èxit assolit en l’estrena per a commemorar el 25è aniversari del Teatre Auditori Felip Pedrell, torna este text magnífic, el més representat del teatre català. La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa oferix una versió adaptada al tortosí trepidant i dinàmica, en la qual, tot i la distància amb l’època en què va ser escrita l’obra, es reflectix el paral·lelisme amb el món actual i es genera la pregunta de si potser és la vida en comunitat allò que corromp l’home.

      Lloc: Teatre Auditori Felip Pedrell.

      Nota: entrada solidària a benefici de l’Associació de Cardiopaties Congènites. Reserves a Ebreticket.cat. Capacitat limitada.

19.00 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer a la Posta de Sol amb cava i pastisset.

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous, on gaudirem de la posta de sol amb una copa de cava i un pastisset de Tortosa.
Preu: adults, 16 €. Xiquets fins a 12 anys, 8 €. Xiquets fins a 4 anys, 5 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    19.00 h XVIII Ebre Terra de Vent. Concert de Cat Klezmer Trio. Espectacle íntim i explosiu que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer, amb una formació típica de l’estil: clarinet-guitarra-contrabaix.

      Lloc: pl. de l’Ajuntament.
Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

    19.30 h Ofrena especial. Representants de les associacions de veïns, distribuïts per diferents equipaments de la ciutat, s’encarreguen de la recollida d’aliments i material escolar per mantenir viu l’esperit més solidari al voltant de la celebració de la Cinta.

      Punts de recollida: la Nau del parc (barri del Temple), Centre Cívic (barri de Ferreries), Mercat Municipal (barri del Centre), Pavelló Firal (barri de Remolins), Antigues Escoles (barri de Sant Llàtzer), Església de Sant Antoni, Centre d’Interpretació de la Setmana Santa (barris del Rastre i Santa Clara), Ermita de Mig Camí (barri de la Simpàtica), Ermita de Sant Josep (barri de Sant Josep de la Muntanya), Antigues Escoles (barri del Grup el Temple) Al Mercat Municipal l’horari serà de 10 h a 14 h, i a la Nau del parc l’horari serà de 10 h a 21 h.

    19.45 h Exhibició Club Rítmica Tortosa. Mostra de gimnàstica rítmica a càrrec del Club Rítmica Tortosa, amb participació d’algunes de les millors gimnastes de les Terres de l’Ebre, campiones provincials, campiones de Catalunya i participants en el Campionat d’Espanya.
      Lloc: pl. de l’Absis. Entrada lliure, amb inscripció a l’accés.
      Organitza: Club Rítmica Tortosa.
   20.30 h XVIII Ebre Terra de Vent. Concert de la Lira Ampostina.
      Lloc: pl. de l’Ajuntament. Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.
    21.00 h Espectacle de Foc, amb exhibició d’enceses de diables. Les formacions del municipi realitzen unes enceses en format habitual de concurs. Amb la participació de la Colla de diables Lucifers, Llampec Nois, Colla de Diables 7 cervells de Jesús, Colla de Diables i Tambors Lo Golafre.
      Lloc: plaça Sant Joan. Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.
    21.00 h Terres Travel Festival. Projecció de Kayak No Limits – Menorca in the dark.
      Lloc: Museu de Tortosa.
    22.00 h Concert del grup Elma, amb un esperit jove i xalador, després d’haver girat per moltes de les Festes Majors del nostre territori, Elma també estarà a les Festes de la Cinta per portar-nos els temes més festius i rumberos.
      Lloc: parc Teodor Gonzàlez.
      Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.
    22.00 h Festa Imagina, amb The Greatest Musical. Un format alternatiu que repassarà els grans èxits musicals del cinema dels últims 50 anys. Reviu en directe les bandes sonores de pel•lícules com El Gran Showman, Grease, El guardaespatlles, Pirates del Carib… i moltes sorpreses més.
      Lloc: recinte del Teatre Auditori Felip Pedrell.
      Organitza: Ajuntament de Tortosa.
      Idea i producció: Imagina Ràdio. Amb la col·laboració de: Setmanari l’Ebre i Canal Terres de l’Ebre.
      Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

 

 

Diumenge 5 de setembre

Dia de la Cinta

    9.00 h Coet anunciador.

    8.30 h Missa a l’altar Major en honor a la Mare de Déu de la Cinta. Capacitat limitada.

    9.30 h Missa a l’altar Major en honor a la Mare de Déu de la Cinta. Capacitat limitada.

    10.30 h Missa a l’altar Major en honor a la Mare de Déu de la Cinta. Capacitat limitada.

    10.30 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Especial infantil amb Lo Sirgador: El pirata Capità Coc del Ràpid navegarà amb nosaltres fins a l’illa de la Xiquina.

      Durada: 60 minuts.

      Preu: adults, 11,50 €, xiquets, 7 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    11.15 h Acte d’homenatge al Tortosí Absent a càrrec de l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i Pedrola, i de la Reina de les Festes, Júlia Aragón Tafalla.

      Lloc: saló de plens de l’Ajuntament.

      Nota: Els tortosins absents que hi vulguin participar hauran d’inscriure’s al mateix Ajuntament a partir de les 11 h, abans de l’inici de l’acte.

    12.00 h Solemne Missa Estacional, en honor a la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat. Acte presidit pel Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent i Vidal, qui, en acabar, impartirà als fidels la Benedicció Papal. A continuació, Processó claustral amb la veneració de la Santa Relíquia. Enguany, la Primer Majordom Mabel Marcos Martín ha confiat l’estendard principal de la Reial Arxiconfraria de la Cinta a Javier Vilanova Pellisa, bisbe auxiliar de Barcelona a qui acompanyaran com a borlistes a Pascual Centelles Llop, canonge de la catedral de Santa Maria de Tortosa i rector de la parròquia de Nostra Senyora dels Àngels i de la Parròquia de Vinallop, i la Sra. Pepita Rovira Baiges. La junta de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta ha confiat la seua bandera a Cinta Curto Giné, amb Maria Cinta Curto Anoll i Cinta Queralt Moreso com a borlistes.

      Lloc: altar major de la Catedral de Tortosa.

      CAPACITAT LIMITADA – Gestionat per la Reial Arxiconfraria de la Cinta.

    12.15 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer especial Vermut de la Cinta.

Sortida de 90 minuts amb vermut i pica-pica a bord, recorrent el riu des de l’illa de la Xiquina fins a l’illa dels Bous. Preu: adults, 16 €. Xiquets fins a 12 anys, 8 €. Xiquets fins a 4 anys: 5 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    13.15 h Ball de l’Àguila de Tortosa a l’altar major de la Catedral, en honor de la Mare de Déu de la Cinta, les autoritats, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la Cort d’Honor, les pubilles i les pubilletes. L’àguila del seguici festiu s’ha associat tradicionalment a Sant Joan Evangelista i, des de ben antic, ha representat la ciutat en les ocasions que exigien els més importants honors protocol·laris.

      Lloc: Catedral de Santa Maria.

    13.30 h Interpretació del Pasdoble Tortosa. La Banda Municipal de Música de Tortosa interpretarà, extraordinàriament dintre de la catedral, el pasdoble himne de la ciutat.

    18.00 h Terres Travel Festival. Projecció de films de la competició oficial.

      Lloc: aula didàctica del Museu de Tortosa.

    19.00 h XVIII Ebre Terra de Vent. Concert de Apocadixie Cotton Pickers. Banda formada a Sitges, amb un repertori que inclou ragtimes, blues i originals de grups emblemàtics del gènere com Louis Armstrong & His Hot Five o la ‘King’ Oliver Creole Jazz Band.

      Lloc: Pl. de l’Ajuntament

      Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada

    19.00 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer a la Posta de Sol amb cava i pastisset.

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous, on gaudirem de la posta de sol amb una copa de cava i un pastisset de Tortosa.

      Preu: adults, 16 €. Xiquets fins a 12 anys, 8 €. Xiquets fins a 4 anys, 5 €.

      Lloc: Sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    20.30 h XVIII Ebre Terra de Vent. Concert de Coblatropic. Un combo llatí amb so de cobla, amb metalls, percussió i un cantant/actor disposats a fer moure els malucs amb el seu repertori basat en petites joies de música llatinoamericana.

      Lloc: Pl. de l’Ajuntament

      Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

    20.30 h D’Aquí i d’Allà. La Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, en formació tradicional, ens ofereix part del seu repertori més típic i variat.

      Reserva a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

      Lloc: pl. de l’Absis.

      Organitza: Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.

    21.00 h Terres Travel Festival. Projecció de The soul of a cyclist.

      Lloc: Museu de Tortosa.

    22.00 h Vetllada musical al velòdrom amb el concert de Blaumut. El grup presenta el seu nou treball discogràfic, 0001, el seu quart disc d’estudi després d’Equilibri, el seu primer treball El Turista, i El primer arbre del bosc, disc que va servir de consolidació del grup. Després d’actuar en diferents certàmens de prestigi com el Cruïlla XXS, el Festival de Cap Roig o el Festival Strenes, entre d’altres, arriben a les Festes de la Cinta 2021.

      Lloc: velòdrom de Ferreries.

      Reserves a Ebreticket.cat.

      Nota. El recinte s’obrirà al públic a les 21.15 h i no s’hi podrà accedir una vegada que el concert estigui iniciat. Ateses les mesures vigents per a la prevenció de la covid-19, no es permetrà l’entrada d’aliments i begudes a l’interior del recinte ja que el seu consum no és permès. Tampoc es podran introduir al recinte elements que puguin ser perillosos per a les persones, tal com estableix el decret 2012/2010.

    22.30 h Nit de gala de les Pubilletes, amenitzat per l’orquestra Cimarrón, gran i reconeguda formació musical del territori, guanyadora de 5 premis ARC, amb un espectacle variat i immillorable per gaudir de la música de concert, ens porta a La Cinta 2021 un dels millors directes del panorama de les orquestres de Festa Major.

    Lloc: recinte del Teatre Auditori Felip Pedrell.

L’accés al recinte serà exclusivament per la gent que hagi realitzat la compra prèvia de taula i cadires del recinte habitual.

D’altra banda qui vulgui assistir a títol individual als recitals de les orquestres ha de realitzar reserva prèvia al web Ebreticket.cat i quedarà habilitat un espai al darrere de les taules i cadires.

 

 

Dilluns 6 de setembre

    9.00 h Coet anunciador.

    10.30 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Especial infantil Un riu de contes, contacontes a càrrec d’Irene López, navegant pel riu.
Activitat per als més petits, que gaudiran d’allò més escoltant els contes d’Irene mentre naveguen per les aigües del riu Ebre a bord de Lo Sirgador.

      Preu: adults, 11,50 €, xiquets, 7 €. Més informació a 652 398 288 i 616 905 748.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    12.00 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer per l’Ebre 60 minuts. Façana fluvial i illa de la xiquina Preu: adults, 11,50 €. Xiquets fins a 12 anys, 7 €. Xiquets fins a 4 anys, 2 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    15.00 h Concentració dels participants al Concurs Obert de Pesca Infantil al riu Ebre. A continuació, es farà el sorteig dels llocs de pesca.

      Lloc: passeig de l’Ebre, 14.

      Organitza: Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

      Col·labora: Ajuntament de Tortosa.

    16.00 h a les 19.00 h Concurs Obert de Pesca Infantil al riu Ebre, de 2 a 14 anys

      Organitza: Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

      Col·labora: Ajuntament de Tortosa.

    18.00 h Terres Travel Festival. Projecció de films de la competició oficial.

      Lloc: aula didàctica del Museu de Tortosa.

    18.00 h Actuació musical per als petits amb Dàmaris Gelabert. Amb un repertori basat en les seues cançons més populars i d’altres de noves en un format de luxe i amb el lema La música i el cos no es poden separar, Dàmaris Gelabert i la seua banda faran xalar als més petits de la casa.

      Lloc: parc Teodor Gonzàlez.

      Reserva a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

    18.30-20.30 h 49es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya:
En el context de la celebració de les 49es JIF, on gaudirem de l’actuació del grup de ball folklòric d’Ucraïna, tindrà lloc la primera Jornada del Folklore Tortosí.
La Colla Gegantera plantarà una representació del seguici festiu de la ciutat, podrem escoltar la jota versada de Joseret i Rondalla, veurem ballar la jota amb el grup Lo Planter, escoltarem la diversitat de tocs festius, de mans de la Colla Jove Dolçainers de Tortosa, i tornarem a veure una actuació dels Castellers de Tortosa.

      Lloc: plaça de l’Ajuntament.

      Reserves a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada

    19.00 h Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Creuer a la Posta de Sol amb cava i pastisset.

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous, on gaudirem de la posta de sol amb una copa de cava i un pastisset de Tortosa.

      Preu: adults, 16 €. Xiquets fins a 12 anys, 8 €. Xiquets fins a 4 anys, 5 €.

      Lloc: sortida des de l’embarcador del Mercat Municipal.

Horaris subjectes a canvis o a ampliacions en funció de la demanda. Més informació i reserves a https://losirgador.com/horaris. Per a altres dies i possibles actualitzacions, consulteu el calendari a la web. Capacitat reduïda al 60% per les mesures covid-19.

    20.00 h Repartiment de premis del Concurs Obert de Pesca Infantil al riu Ebre i berenar per a tots els participants.

      Organitza: Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

      Lloc: passeig de l’Ebre 14.

      Col·labora: Ajuntament de Tortosa.

    20.45 h Primera sessió de Música d’Arrel: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acomiaden la Cinta 2021 amb les seues cançons populars, estrenant així, la nova plaça de la Catedral.

      Lloc: plaça de la Catedral.

      Reserva a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

    22.30 h Terres Travel Festival. Projecció d’Slovenia. The land of bears. Lloc: Museu de Tortosa.

    22.30 h Segona sessió de Música d’Arrel: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acomiaden la Cinta 2021 amb les seues cançons populars, estrenant així la nova plaça de la Catedral.

      Lloc: plaça de la Catedral.

      Reserva a Ebreticket.cat – entrada gratuïta – capacitat limitada.

    00.00 h Castell de Focs d’Artifici Cinta 2021.

Els focs seran visibles des dels terrats de les cases i des dels carrers que tinguin visibles l’edifici del Seminari, hospital Verge de la Cinta o castell de la Suda.

 

 

 

PROGRAMA D’ACTES RELIGIOSOS

 

  Dissabte 4 de setembre

18.00 h Primer dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA, celebració de la Santa Missa i el res del Sant Rosari.

 

  Diumenge 5 de setembre

FESTIVITAT DE LA SANTÍSSIMA VERGE DE LA CINTA

De bon matí, Campanes al vol, anunciant la festivitat del dia.

    08.30 h Missa a l’Altar Major.

En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

    09.30 h Missa a l’altar Major.

En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

    10.30 h Missa a l’altar Major. En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

    12.00 h A la Santa Església Catedral Basílica MISSA ESTACIONAL, presidida per Enrique Benavent Vidal, bisbe de Tortosa. En acabar, el bisbe impartirà als fidels la Benedicció Papal.

Processó claustral amb la veneració de la Santa Relíquia.

Enguany la Primera Majordom Mabel Marcos Martín ha decidit que el portador de l’estandart principal de la Reial Arxiconfraria sigui: Javier Vilanova Pellisa, bisbe auxiliar de Barcelona, a qui acompanyaran com a Borlistes Pascual Centelles Llop, canonge de la Catedral de Sta. Maria de Tortosa i rector de la Parròquia de Ntra. Sra. dels Àngels i de la Parròquia de Vinallop, i la Sra. Pepita Rovira Baiges.

    18.45 h A l’Altar Major Santa Missa.

    19.30 h Segon dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA.

 

Dilluns 6 de setembre

    09.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Tercer dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de Javier Vilanova Pellisa, bisbe auxiliar de Barcelona i membre de la Comisión Episcopal para La Pastoral Social y Promoción Humana.

En acabar veneració general de la Santa Relíquia.

 

Dimarts 7 de setembre

  9.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Quart dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de Don José Miguel Martínez Herranz, delegado para España del Director General de la Hermandad de Sacerdotes Operarios Diocesanos y Administrador General de la misma.
En acabar veneració general de la Santa Relíquia.

 

Dimecres 8 de setembre

    09.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Cinquè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de Don José Miguel Martínez Herranz, Delegado para España del Director General de la Hermandad de Sacerdotes Operarios Diocesanos y Administrador General de la misma.

En acabar veneració general de la Santa Relíquia.

Dijous 9 de setembre

    9.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Sisè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de Don Carlos Comendador Arquero, Secretario General de la Hermandad de Sacerdotes Operarios Diocesanos y Postulador General de la misma.

En acabar veneració general de la Santa Relíquia.

 

Divendres 10 de setembre

    9.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Setè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de Don Carlos Comendador Arquero, Secretario General de la Hermandad de Sacerdotes Operarios Diocesanos y Postulador General de la misma.

En acabar veneració general de la Santa Relíquia.

Dissabte 11 de setembre

    9.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Vuitè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de José Luis Arín Roig, vicari general de la Diòcesi de Tortosa, rector de la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de Tortosa i degà del Capítol de la SECB de Tortosa.
En acabar veneració general de la Santa Relíquia.

 

Diumenge 12 de setembre

    9.00 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    11.30 h A l’Altar Major de la Catedral de Santa Maria missa amb la commemoració de l’octava.

    18.45 h A l’Altar Major, Santa Missa.

    19.30 h Novè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. La prèdica serà a càrrec de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Sr. Enrique Benavent Vidal, bisbe de Tortosa.
En acabar veneració de la Santa Relíquia.

En acabar, processó claustral en acompanyament de la Santa Relíquia a la Reial Capella de la Cinta.

Dilluns 13 de setembre

    19.00 h A l’Altar Major MISSA EN SUFRAGI DE TOTS ELS CONFRARES DIFUNTS.

En acabar la missa es farà el sorteig de la imatge de plata de la Mare de Déu de la Cinta.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 79

Últimes notícies