HomeSense categoriaEnderroquen les cases velles del carrer Constància de la Ràpita per eixamplar...

Enderroquen les cases velles del carrer Constància de la Ràpita per eixamplar el vial

L’Ajuntament de la Ràpita ha començat l’enderroc de les cases velles del carrer Constància que ocupen una part de la via pública. L’actuació s’allargarà les pròximes setmanes i serà durant el 2020 quan es finalitze amb la urbanització d’aquest tram de carrer. El Govern municipal vol donar un tomb a la imatge deteriorada d’aquest tram de carrer i dignificar-lo després de dècades d’abandonament. 

Els treballs van començar per l’immoble situat a la cantonada dels carrers Sant Isidre i Constància. El pròxim dilluns està previst que comenci la segona fase dels treballs: l’enderroc de vuit cases ja expropiades per l’ajuntament en el tram comprès entre els carrers Sant Isidre i Marqués de Valterra. El cost de les obres d’enderroc puja als 94.343,05 euros i es van adjudicar en concurs públic a la constructora Olegario Estrada SL. 

Les cases que ara s’han d’enderrocar es van construir en el seu dia sense respectar l’alineació del carrer Constància, una via que connecta la Plaça Carles III amb les Escoles i que ja formava part del planejament de la ciutat quan fou fundada al segle XVIII. Segons el Pla Urbanístic Municipal vigent, aquestes cases estan construïdes a sobre d’un tram de carrer, per la qual cosa l’Ajuntament va expropiar-les fa dos anys (pagant una indemnització de 91.000 euros als propietaris) i va posar en marxa el projecte d’enderroc i urbanització que ara comença. 

“Avui es comença a fer realitat un d’aquells projectes històrics de la Ràpita”, ha anunciat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. “Feia molts d’anys que aquestes cases estaven afectades pel pla urbanístic del nostre poble. Per això avui iniciem la fase d’enderroc i durant l’any 2020 el govern municipal preveu tirar endavant la urbanització del carrer Constància, fent realitat la línia marcada al POUM i donant la dignitat que es mereix aquest vial tan important pel nostre poble”. 

El projecte d’urbanització està aprovat i pendent de licitar. Amb un pressupost total de 171.000 euros, es preveu construir una vorera ampla amb zones enjardinades i la conservació de la capelleta de la Mare de Déu de la Constància. Tanmateix, l’Ajuntament de la Ràpita també està duent a terme prospeccions de patrimoni dins aquests immobles amb la intenció de conservar alguns elements característics com ara rajoles hidràuliques, teules o mobiliari. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies