HomeSocietatEndesa instal·la amb helicòpter una nova torre metàl·lica de mitjana tensió al...

Endesa instal·la amb helicòpter una nova torre metàl·lica de mitjana tensió al Montsià per a reforçar el servei

MONTSIÀ // Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma de part de la xarxa de mitjana tensió d’Amposta amb l’ajuda d’un helicòpter. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de més de 15.000 euros, permet reforçar la qualitat i continuïtat del servei a més de 3.500 clients repartits entre Sant Carles de la Ràpita i la capital del Montsià.

L’actuació ha consistit en la instal·lació d’una nova torre metàl·lica que ha quedat enllaçada a la línia ja existent en aquest terme municipal. D’aquesta manera, la reforma permet incrementar la seguretat i fiabilitat de la instal·lació, alhora que augmenta la resiliència de la xarxa de mitjana tensió davant possibles inclemències meteorològiques adverses com és el característic vent d’aquesta zona de bosc.

A més, s’han substituït els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

L’operativa s’ha dut a terme amb la intervenció d’un helicòpter, que ha col·locat la nova torre. La particularitat d’aquesta actuació es troba en la maquinària necessària, ja que l’orografia on s’ubiquen els suports és abrupta i no poden accedir-hi els vehicles elevadors que s’utilitzen habitualment per fer aquests treballs. En llocs com aquests és imprescindible l’ajuda de les aeronaus, les quals realitzen maniobres molt acurades, ja que el pilot, amb l’ajuda dels operaris a peu de torre, ha d’agafar amb un ganxo l’extrem superior i enlairar l’estructura per portar-la al punt de reunió. La intervenció permet reduir l’impacte de les infraestructures elèctriques al medi natural.

Aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a les Terres de l’Ebre, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 49

Últimes notícies