HomePolíticaERC Deltebre lamenta el malestar veïnal i els dubtes que generen les...

ERC Deltebre lamenta el malestar veïnal i els dubtes que generen les asfaltades del govern municipal

Des del grup municipal d’ERC-Més Deltebre valoren l’actualitat municipal i presenten les principals mocions que portaran al ple de setembre que es realitzarà aquest dimecres. Els republicans han centrat la roda de premsa amb les obres de pavimentació que l’equip de govern d’Enlairem Deltebre està duent a diverses zones del municipi i que “han generat malestar veïnal per la qualitat de les obres i per la falta de planificació i de previsió”. Per ERC Deltebre, el govern d’Enlairem son uns experts en executar obres malament, sense cap tipus de planificació i que generen sempre problemes als veïns i al trànsit rodat. “A l’avinguda la Pau, a part de que arriben tard, en menys d’un mes ja han trepat la carretera nova per problemes amb les canonades de clavegueram o agua potable. Això és diu tirar els diners públics de totes les veïnes i veïns de Deltebre” ha expressat el portaveu d’ERC Joan Alginet. “A més, pinten els vials i el carril bici però no instal·len cap senyal vertical informant de la proximitat d’una Escola o el Pavelló Josep Luque amb el perill que comporta pels xiquets i xiquetes que van a l’escola. Això és diu falta de planificació”. En aquest sentit, els republicans han anunciat que demanaran un informe tècnic que comporti un control exhaustiu de tots els carrers nous asfaltats i exigiran verificar el gruix que s’ha posat per tal d’esvair dubtes i garantir l’eficàcia de la despesa realitzada. “El govern d’Enlairem Deltebre ha hipotecat Deltebre per asfaltar carrers, i volem controlar que s’hagi fet com toca. A dia d’avui, tenim dubtes” ha sentenciat Alginet. Per últim els republicans s’han mostrat escèptics en que es puguin asfaltar 139 carrers del poble amb el termini de sis mesos que va fixar el govern municipal.

Per altra banda el grup municipal d’ERC presentarà al ple de dimecres tres mocions. Dos d’aquestes, ja s’havien d’haver discutit al ple del passat juliol però malauradament es va haver de suspendre per un tràgic accident on va perdre la vida un ciutadà del municipi. Es tracta de la moció per tal de que el futur auditori municipal porti el nom de Josep Bo Curto i la moció d’impuls a l’Agenda Rural de Catalunya. En aquest sentit, els republicans també presentaran la moció en defensa de la crema de restes vegetals als mateixos camps de conreu que ERC està presentant als municipis de les Terres de l’Ebre. Aquesta moció, sorgeix arran que en els darrers mesos el sector agrari català ha expressat el seu malestar la limitació i prohibició de la crema de restes vegetals, derivada del compliment de la “Ley7/2022, de 8 de abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular” aprovada pel Congrés de Diputats el passat mes de desembre, amb el vot contrari d’Esquerra Republicana de Catalunya.

En aquest sentit Alginet ha expressat el malestar que molts pagesos Deltebre que tenen sobretot finques d’oliveres, ametllers i garrofers els han fet arribar i que cal que el govern espanyol del PSOE i Podemos resolguin de forma imminent. “Demanem al govern espanyol la modificació i adequació normativa per fer possible que la pagesia pugui continuar efectuant les cremes segures de les restes vegetals als mateixos camps de conreu” ha afirmat el portaveu d’ERC Deltebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 81

Últimes notícies